WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partili Rızvanoğlu’ndan Tarım ve Orman Bakanlığına pestisit çağrısı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, TBMM Genel Kurulunda aşırı pestisit kullanımını gündeme taşıyan bir konuşma yaptı.

DEVA Partili Rızvanoğlu’ndan Tarım ve Orman Bakanlığına pestisit çağrısı
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, TBMM Genel Kurulunda aşırı pestisit kullanımını gündeme taşıyan bir konuşma yaptı.

Rızvanoğlu, yılın ilk günlerinde bile pestisit kalıntıları nedeniyle gümrükten dönen ürünlerin olduğunu belirterek “Türkiye ne yazık ki gıda güvenliği riskinde Avrupa'da zirveye oturdu. 2023 yılında Avrupa Birliğine ihraç edilen gıda ürünlerimiz tam 408 kez alarm verdi. Neden mi? Meyve ve sebzelerimizdeki aşırı pestisit kalıntıları yüzünden. 2025'in daha ilk günlerinde bile üzüm yaprağı ve limon zehirli tarım ilaçları yüzünden geri çevrildi” dedi. 

Rızvanoğlu konuşmasında pestisitlerin zararlarının çok daha kapsamlı olduğuna vurgu yaparak “Bu tehlikeli pestisitler sadece ihracatımızı baltalamıyor, halk sağlığımızı ve çevremizi de tehdit ediyor; toprağımızı, suyumuzu, havamızı zehirliyor” ifadelerini kullandı.

Rızvanoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığına seslenerek “Sağlıklı gıdaya erişim, sağlıklı bir çevrede yaşamak her birimizin temel hakkıdır. Buradan Tarım ve Orman Bakanlığına sesleniyorum: Yönetmelik değişikliği yetmez, taklit ve tağşiş listelerinde yayımladığınız gibi aşırı pestisit kullananları da ifşa edin. Gümrükten dönen ürünler iç piyasaya sürülüyor mu, bunu açıklayın; halkın gıdası zehir olmasın” ifadelerinde bulundu. 

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.