ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Sancaktepe mahallesine inşa edilen Yeni Nesil Kapalı Pazar Alanı ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, açılışa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fatih Ünal, Büyük Birlik Partisi Keçiören İlçe Başkanı Muhammed Kaya, vatandaşlar ve pazar esnafı katıldı.

Açıklamada açılışta yaptığı konuşmaya yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören'in tüm bölgelerine hizmet verdiklerini ve ihmal edilen noktaları yenilediklerini belirterek,"Sancaktepe, Şehit Kubilay ve Yükseltepe mahallesi sakinlerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

Burası sadece pazar yeri değil. Altında çok güzel bir kültür merkezimiz var. Kadın erkek ayrı taziye evimiz var. Bir de bilişim merkezimiz olacak. Bunun dışında da birçok toplantıların, meslek edindirme kurslarının olacağı bir kültür merkezi olacak. Pazar yerimizin özelliği, Türkiye'de ilk olarak kışın ısıtmalı yazın soğutmalı olmasıdır" dedi.

Altınok, ilk göreve geldikleri günden itibaren Keçiören'i modern bir görünüme kavuşturduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1994 yılında Ankara'da en çok gecekonduda yaşayan vatandaşlarımızın olduğu ilçe Keçiören'di. Bakınız, ne Altındağ ne de Mamak'tı. Keçiören'de 6 hanenin 5'i gecekonduda yaşıyordu. TOKİ girmeden Keçiören’de, ‘insanca yaşam, insanca hayat’ diyerek ilk kez kentsel dönüşümü başlattık. Mahallelerimizin asfaltının yüzde 90’ını yeniledik. Kreş, kütüphane, kültür merkezleri açtık. Bu dönemde en çok tepelere çalıştık. Nursultan Nazarbayev Parkımızı 97 bin metrekare alana inşa ettik. Hizmet seferberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Güneş panelleriyle elektrik üretimi, ısıtma ve soğutma sistemi, çok amaçlı kültür merkezi bulunan tesisin açılışı kurdele kesilerek yapıldı.Bir şanslı vatandaşa da çekilişle bisiklet hediye edildi. ​