14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50’nin altında oy alması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. Tura kaldı.

Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimleri tüm Türkiye’de bu sabah 08.00’da başladı, saat 17.00’a kadar devam edecek.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararla, oy sayımları 17.00’da sonra sayılmaya başlanacak. Türkiye’de oy kullanımları sürerken Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Yazlıca Mahallesi’nde seçimlerde gerginlik yaşandı.

İddiaya göre, oy kullanımı sırasında toplu oy kullanımını engellemek isteyen gözlemci avukatlar ve sandık görevlileri arasından tartışma yaşandı. Tartışma anı cep telefonun kameralarına yansıdı.

Yaşanılan olay kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Akçakale Kaymakamlığı da yaşanılan olay üzerine açıklamada bulundu.


Kaymakamlık, yaşanılan olaya kolluk kuvvetlerinin gerekli müdahalede bulunduğu ifade ederek şunları söyledi;

“İlçemiz Yazlıca mahallesi seçim çevresinde vatandaşlar gözlemci sıfatıyla bölgede bulunan kişiler arasında ufak çaplı bir tartışma yaşanmıştır. Sosyal medyada da paylaşılan söz konusu olaya kolluk kuvvetlerimiz gerekli müdahalede bulunmuştur. Mahallemizde oy verme işlemi sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.