WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Zakharova: NATO üyeleri küresel hegemonyalarını korumaya çalışıyor

Moskova, 23 Ocak (Hibya) - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, NATO üyelerinin, küresel hegemonyalarını korumaya, Batı dışı güç ve kalkınma merkezlerinin konsolidasyonunu engellemeye çalıştığını söyledi.

Zakharova: NATO üyeleri küresel hegemonyalarını korumaya çalışıyor
Paylaş:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, 'Kolektif Batı'nın' bir güç aracı olarak NATO’nun aslında savaşlara hazırlanmayı hiç bırakmadığını ve tüm dünyada çatışmaları körüklediğini belirterek, “NATO üyeleri küresel hegemonyalarını korumaya, Batı dışı güç ve kalkınma merkezlerinin konsolidasyonunu engellemeye çalışıyorlar.” dedi.

Rusya’nın 2023'te Burkina Faso ve Ekvator Ginesi'ndeki büyükelçiliklerini açtığını ve yakında Nijer ve Sierra Leone'de yeni misyonlarla devam edeceğini dile getiren Zakharova, bir diğerinin Güney Sudan Cumhuriyeti'nin Juba kentinde açılacağını söyledi.

Zakharova, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'in Kiev ziyareti sırasında yaptığı açıklamaların, Neville Chamberlain'in Münih İhaneti ve Hitler ile anlaşma sonrasında yaptığı "zamanımız için barış" beyanına benzediğini belirterek, “Londra sonunda Nazilere iltifat etmenin suç olduğunu ve bir felakete yol açtığını öğrenmeli.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.