WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Erol Tuna Vakfı’ndan eğitime destek

1918 yılında ticari hayatına başlayan ve bugün otomotiv, turizm, inşaat, perakende ve bilişim gibi alanlardaki yatırımlarıyla Türkiye çapında faaliyetlerini sürdüren Tunalar Topluluğu, sosyal sorumluluk projelerini Erol Tuna Vakfı aracılığıyla sürdürüyor. Türk

Erol Tuna Vakfı’ndan eğitime destek
Paylaş:

Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından yürütülen ‘81 İl 81 Anaokulu Projesi’ kapsamında Erol Tuna Vakfı’nın destekleriyle yapımı tamamlanan Tunalar Kızılay Anaokulu’nun açılışı yapıldı. İstanbul Pendik’te bulunan, 4 derslikli ve 120 öğrenci kapasiteli Tunalar Kızılay Anaokulu’nun açılışına, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Valisi Davut Gül, Kızılay Genel Başkan Vekili Ramazan Saygılı, Türk Kızılayı İstanbul Merkez Şube Başkanı Yılmaz Sezgin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna katıldı.

Tüm fiziki ve teknik ihtiyaçlar düşünülerek yapımı tamamlanan Tunalar Kızılay Anaokulu, öğrencilerin erken yaştan itibaren doğru pedagojik eğitimi alabilmeleri ve bilimsel, çağdaş bireyler olarak geleceğe hazırlanmaları amacıyla bölgeye kazandırıldı. 81 ilde yapılmakta olan anaokulları, Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa ediliyor. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulan Türk Kızılay’ı Anaokullarında çocukların gelişimi için gerekli tüm eğitim ve oyun birimleri yer alıyor.

Açılışta konuşan Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna, Türk Kızılayı’nın eğitim hayatının temelinin atıldığı ve en önemli adımı olan okul öncesi eğitime vizyoner bir bakış açısı getiren, fırsat eşitliğini destekleyen ve eğitimin niteliğinin artırılmasında kritik bir rol oynayan 81 İl 81 Anaokulu Projesi’ne katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bıraktığımız bu özel dönemde, ülkemizin aydınlık geleceği için en büyük yatırımı eğitime yapmak gerektiğine inanıyoruz. Cumhuriyetimizin bize miras bıraktığı değerler, eğitimle güçlendikçe anlam kazanacaktır. Atatürk’ün “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünden ilham alarak, çocuklarımızın çağdaş bir eğitimle büyümesine katkıda bulunmayı bir görev kabul ediyoruz. Bizler, Tunalar Topluluğu olarak, yalnızca ekonomik ve ticari faaliyetlerle değil, aynı zamanda toplumumuza hizmet edecek kalıcı eserler bırakma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu bağlamda, bünyemizde kurulan Erol Tuna Vakfı, eğitime destek misyonunu daha ileri taşımak için önemli bir araç oldu. Daha önce Trabzon’da açılışını gerçekleştirdiğimiz Fatma Tuna Kızılay Anaokulu, kasım ayında Hatay’da temel atma törenini yaptığımız Hatay Tunalar Kızılay Anaokulu ve yine bu yıl açılışını gerçekleştireceğimiz Trabzon Mehmet Ali Tuna Anadolu Lisesi ve Erol Tuna Vakfı Bilim ve Sanat Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün işaret ettiği yolda daima ileriye yürümenin göstergesidir."

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Bakan Fidan, yarın Irak’ı ziyaret edecek

Akışın sonuna geldiniz.