WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Başkan Altay, çöken apartmanda insanları son anda uyaran gençle buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Mahallesi’nde 4 katlı bina çökmeden önce durumu fark ederek tüm dairelerin kapılarını çalıp insanları dışarı çıkaran ve çok sayıda insanın hayatta kalmasını sağlayan Ali El Hüseyin’le buluştu.

Başkan Altay, çöken apartmanda insanları son anda uyaran gençle buluştu
Paylaş:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Mahallesi’nde 4 katlı bina çökmeden önce durumu fark ederek tüm dairelerin kapılarını çalan ve insanların dışarı çıkmasını sağlayan Ali El Hüseyin (20) ile abisi Muhammed El Hüseyin’i ağırladı.

Çöken Taşoluk Apartmanı’nın altındaki iş yerinde çalışan ve izinli olduğu gün yine iş yerine gelen Ali El Hüseyin, fayansların patladığını fark ederek ani bir kararla akrabalarının bulunduğu apartmana çıkarak tüm kapıları yumrukladığını ve insanların dışarı çıkmasını sağladığını ifade etti. Ali El Hüseyin, “Bana girme dedikleri halde ben binaya girdim ve insanları uyardım. Siz Türkiye olarak bize evinizi açtınız. Bize her zaman iyi davrandınız. Benim yaptığı hiçbir şey değil. Biz kardeşiz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da birçok insanın kurtulmasına vesile olan Ali El Hüseyin’e cesareti dolayısıyla teşekkür ederek, “Yaptığın büyük kahramanlık. Çok teşekkür ediyoruz. Allah senden razı olsun. Allah bir daha böyle acılar, kederler göstermesin” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası yaşadığı olayı anlatan Ali El Hüseyin, mümkün olduğunca herkese yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, ”İnerken de yaşlı insanlara yardım ettim. Ayakkabısını elimle giydirdiğim var. Allah’a şükür herkese yardım etmeye çalıştım. Ölenlere Allah rahmet eylesin, onlara da çok üzüldük. Keşke bizimle çıksaydı mutlu olurduk. Apartmanda Türk de var Suriyeli de vardı. Ben onların elinde büyüdüm. Onları da çok seviyorum, herkes de beni sever. Çıkmak zorundayım dedim, cesaretimi topladım çıktım. İçimden dedim ki ’belki çıkacağım inemeyeceğim, ama kesinlikle yardımcı olacağım.’ Allah’a şükürler olsun cesaretimi toplayıp çıktım” ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden iki kişi için üzgün olduğunu aktaran Ali El Hüseyin, “Türkiye bize kapılarını açtı. Kimse bize açmadan önce Türkiye bizi kabul etti. Yaptığım şey onlar için çok az. Daha fazla iyilik yapmayı isterim. Ben binadan çıkarken bina yıkıldı, ben de düştüm, nefesim kesildi. O anda yardıma kardeşlerimiz geldi. İki Türk kardeşim bizi arabaya bindirdi Allah’a şükürler olsun” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Zabıtadan kaldırım ve yol işgali denetimi

Akışın sonuna geldiniz.