İSTANBUL (AA) - Koç Holding’in hızlı tüketim ürünleri sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye’nin en büyük satış ve dağıtım şirketi Düzey kendi markası Ekin'i bakliyat kategorisinde piyasaya sürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ekin, Anadolu yemek kültürünün ayrılmaz bir parçası olan, yöresel gastronominin sevilen çeşitleri; mercimek, nohut, kuru fasulye, pirinç ve bulgurdan oluşan 7 farklı ürünle Geleneksel Lezzet Sırrı sloganını sahipleniyor.

Öncelikli hedefi geleneksel kanal ile tüketicilerine ulaşmak olan Ekin, daha sonra tüm yerel ve ulusal zincirlerin raflarında yerini alarak Türkiye’nin dört bir yanına Düzey güvencesiyle ulaşacak.

Pazarlama aktivitelerini Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde (USLA) gerçekleştirecek olan Ekin ürünleri, ilerleyen günlerde gelirinin bir bölümünün sosyal sorumluluk kapsamında belirlenen STK’lara bağışlandığı Kanyon Usla noktasında satışa sunulacak.

Sürdürülebilir yemek tariflerinden davet menülerine, çocuk menülerinden geniş aile alternatiflerine kadar birçok farklı kategoride besin değeri yüksek ve bütçe dostu yemek tarifleri paylaşmayı hedefleyen Ekin, sosyal medya hesaplarında Ekin’den Lezzetler adıyla yerini alıyor.

Tüketicilerin lezzetli ve kaliteli bakliyat ürünlerini avantajlı fiyata almalarına imkan sunan Ekin’in kısa sürede Türkiye genelinde hedef kitlesine ulaşması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Düzey Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ceren Kutlay, Düzey ailesi olarak yaklaşık yarım asırdır , Türkiye’nin en sevilen markalarını Türkiye'nin dört bir yanında sevenleriyle buluşturduklarını belirtti.

Kutlay, şunları kaydetti:

"Bu dağıtım gücümüzü kullanarak kendi markamızla raflarda olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Geçmişten günümüze bereketin ve lezzetin simgesi olarak kültürümüzde yerini alan bakliyat ürünlerimiz için “Geleneksel Lezzet Sırrı” sloganını sahiplendik. Tüketicilerin sağlıklı beslenme eğilimlerinin arttığı şu günlerde bakliyat ürünlerinin önemi de artıyor. 7’den 77’ye herkesin damak tadına uygun, bitkisel protein ve lif deposu, besleyiciliği yüksek Ekin bakliyatlarıyla tüketicilerimizi tanıştırmayı hedefliyoruz.

Ham madde seçiminde titizlikle yürüttüğümüz detaylı araştırmalarımız sonucunda sürdürülebilir tarımı odağımıza alarak ülkemizin verimli topraklarında, çiftçimizin emeğiyle üretilen yerli tohum ve yeni mahsul Koçbaşı Nohut, Dermason Kuru Fasulye, Kırmızı Mercimek, Osmancık Pirinç, Baldo Pirinç, durum buğdayından Köftelik Bulgur ve Pilavlık Bulgur çeşitlerimizle 1 kg’lık ambalajda pazara giriş yapıyor; sonrasında ürün çeşitliliğimizi artırmayı planlıyoruz."