Bu etkinlikler çerçevesinde Şanlıurfa kent merkezinde vatandaşların yoğun kullandığı bir AVM’ nin giriş katında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay Şanlıurfa şubesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve sosyal işler Başkanlığı ile koordineli olarak stant çalışması yapıldı.

Şanlıurfa Valimiz sn. Salih Ayhan 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla kurulan stantlarını ziyaret ederek karbonmonoksit ölçümü yaptırdı. Sn Valimiz “Tütün bağımlılığının gölgesinde kalmayalım, sağlıklı bir dünyayı hep birlikte inşa edelim. ” dedi. Sn. Valimize İl Sağlık Müdür V. Ögr. Üyesi Dr. Faruk Günak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve sosyal işler daire Başkanı Ekrem Ayaz ve Şube Müdürü Habip İpar eşlik Etti.

İl Sağlık Müdürlüğümüzce 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Avm de yapılan stant çalışması sırasında vatandaşlara dağıtılan broşürler eşliğinde öncelikle tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar konusunda bilgilendirilmede bulunuldu, sigara bırakma polikliniklerinin tanıtımı yapıldı ve karbonmonoksit ölçümleri yapıldı.

31 Mayıs 2023 Dünya Tütünsüz Gününde; tütün üretiminin verimli tarım arazilerine yaptığı olumsuz etkilerin yanı sıra tüketilen suyun miktarının kuraklığa olan etkisine de dikkat çekilerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve sosyal işler Başkanlığı tarafından kalem ve tohum dağıtımı yapıldı.

Tütün ve tütün ürünlerini kullanmayı bırakarak, Sağlığınızı koruyabilir, Hastalık riskini azaltabilir, Yaşam kalitenizi artırabilir, Sevdiklerinize iyi örnek olabilirsiniz.