GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-06-2023 13:00

FA Cup Finali Tivibu’da

Manchester United ile Manchester City takımlarını karşı karşıya getirecek final maçı 3 Haziran günü Tivibu Spor 1’den canlı yayınlanacak

FA Cup Finali Tivibu’da

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom’un dijital TV platformu Tivibu, İngiltere’nin en prestijli kupalarından FA Cup’ta Manchester derbisini ekranlara taşıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom’un dijital televizyon yayın platformu olan Tivibu, Avrupa’nın en büyük kupalarını seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor.

İngiltere’nin en prestijli kupalarından biri kabul edilen ve dünyanın ilk futbol turnuvası olan Emirates FA Cup’ta final mücadelesi ekranlara geliyor. Manchester’ın kırmızı ve mavi tarafının yer aldığı derbi 3 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

Manchester United ve Manchester City’nin karşı karşıya geleceği mücadelede ilk düdük saat 17:00’de çalacak. Emirates FA Cup final mücadelesi Tivibu Spor 1’den canlı yayınlanacak.

- Sezonun son maçında ev sahibi Londra

Sezonun sürpriz takımlarından Brighton’la yarı finalde karşılaşan Manchester United, normal süresi berabere biten maçı penaltılarda kazanıp finale yükselmeyi başarmıştı.

Pep Guardiola’nın City’si ise Championship ekiplerinden Sheffield United’a karşı 3-0’lık baskın oyunuyla üstün gelmiş, finalde kırmızı şeytanların rakibi olmuştu.

Ligi üçüncü sırada bitiren ve Erik ten Hag’ın takımın başına geçmesiyle yeniden doğan Manchester United, nispeten iyi geçirdikleri sezonu kupayla tamamlayarak taraftarlarını mutlu etmek istiyor. Londra’da, Wembley Stadı’nda oynanacak mücadeleyi 90 bin taraftar yerinden takip edecek.

1871 yılından bu yana düzenlenen FA Cup’ta en çok kazanan takım olan Arsenal’in ardından ikinci sırada yer alan Manchester United, 12 kez FA Cup’ta kupaya uzanırken Manchester City 6 kez kupayı havalandırdı.

FA Cup’ta bu zamana kadar 9 kez karşılaşan Manchester ekiplerinden United 6 kez, City ise 3 kez sahadan galip ayrıldı. Premier Lig’de kupayı alan ve iki kupayla sezona nokta koymak isteyen Manchester City, ada futbolunun final maçını da kazanıp Şampiyonlar Ligi’ne odaklanmanın peşinde.

ibrahim uyguribrahim uygur