YEREL
Giriş Tarihi : 08-11-2022 12:50

Yetim Vakfı Kışın Yetim Çocukların Yanında

Yetim Vakfı Kışın Yetim Çocukların Yanında

Yetim Vakfı Kışın Yetim Çocukların Yanında

Yetim Vakfı kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte 15 ülkede 25 bin yetim çocuğa ve ailelerine gerekli desteği sağlamak için harekete geçti.

Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez Kampanyası Başlatıldı

Dünya’da savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalıyor. Yetim Vakfı’nın her yıl kış aylarının gelmesiyle birlikte başlattığı kış kampanyasının bu yılki adı “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” oldu. Yetim Vakfı kış aylarının çok çetin geçtiği farklı coğrafyalarda yetim çocukların umudu olmayı sürdürüyor. Başlatılan kış kampanyası ile yetim çocukların sıcak yuva ortamında geçirmeleri sağlanacak.

15 Ülkede 25 Bin Yetim Çocuk Faydalanacak

Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez kampanyası hakkında açıklama yapan Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, ‘’Kış ayının yaklaşmasıyla Türkiye ve birçok farklı ülkede yetim çocuklarımızı ve ailelerini kışa, her sene olduğu gibi bu sene de birlikte hazırlıyoruz.  Çocuklarımız ve ailelerimiz için kışlık kıyafet, yakacak, soba, yatak ve battaniye desteği sağlayacağız. Gelin hep birlikte yetim yavrularımızı sıcacık bir kışa hazırlayalım. Onları kış mevsiminde rahat ettirelim’’ dedi.

Yetim Çocuklar Hayırseverlerin Desteği İle Isınacak

“Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” adlı kampanyası ile yetim çocuklara içerisinde bot, mont, atkı, bere ve eldivenden oluşan giyim setini hayırseverler 600 TL ile karşılayabilecekler. Yetim ailelerine ise ihtiyaca göre kışlık battaniye, soba, odun ve kömürden oluşan yakacak seti ise 500 TL olarak belirlendi.  Hayırseverler www.yetimvakfi.org.tr veya 0212 970 6060 telefon numarasından Yetim Vakfı’na ulaşarak bağışta bulunabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden ‘KIŞ’ yazarak 9868’e göndererek 10 TL bağışlayabilir, kurum ibanlarına masraf farkı ödemeden tüm bankalardan eft ve havale yapılabilecekler.

 

Yetimler Sıcacık Kışa Hazırlanıyorlar

Kampanya, yetim çocukların kışı sağlıklı ve huzurlu geçirmeleri için kışlık giyecek, yakacak, elektrikli soba, kuzine, yatak ve battaniye ihtiyaçlarını gidermeyi kapsıyor. Hayırsever bağışçıların yardımları ile 15 ülkede yetimler ve aileleri sıcacık bir kışa hazırlanacak.

 

 

 

 

ibrahim uyguribrahim uygur