ŞANLIURFA’YI YANLIŞ TANITTILAR!
Milyonlarca izleyiciye ulaşan dizide, şalvarlı, puşili, silahlı, ağalı ve marabalı karakterlerin yer alması, Şanlıurfa’yı yanlış tanıtıyor gerekçesiyle büyük eleştiriler aldı. Yapay ve alakasız şive kullanımı, klişeleşmiş sahneler ve bölge halkının gerçeği yansıtmayan bir şekilde gösterilmesi Şanlıurfalıları çileden çıkardı.
Kent halkı, "Şanlıurfa gelişmiş, modern ve kültürel açıdan zengin bir şehir. Bizi hâlâ geçmişin kalıplarıyla göstermeleri kabul edilemez." diyerek tepki gösterdi. Sosyal medyada #UrfaÖyleDeğil etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı.
GAZETECİLERDEN VE HALKTAN SERT TEPKİ
Şanlıurfalı gazeteciler ve yerel basın da konuyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Bölgeyi sürekli geri kalmış, feodal yapı içinde gösteren dizilere karşı bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirten gazeteciler, Şanlıurfa’nın modern yüzünü ve tarihi mirasını yansıtan yapımların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Halktan gelen tepkilerden bazıları şöyle:


