Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıldönümü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Atatürk’ün azim, irade ve kararlılığı hepimize örnektir” dedi.

Başkan Kuş mesajında şunları dile getirdi:

Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde saygıyla andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm umutları tükenmiş bir millete ‘Ya istiklâl ya ölüm' fikrini benimseten bir fikir adamı, askeri ve siyasi bir deha olduğu kadar halkın her kesimini kucaklamayı becermiş bir liderdir. Tarih boyunca milletimize öncülük eden lider vasıflarına haiz bir kişilik olan Atatürk, tüm imkânsızlıklara rağmen hür ve bağımsız bir devlet kurmayı başararak, çağlar ötesini öngören ferasetiyle yarınlarımızı aydınlatmıştır.

.Yaşadığı çağı en iyi şekilde tahlil eden ve geleceği öngören ilkeleriyle Atatürk, Türk ve dünya tarihinin en önemli devlet adamıdır. Atatürk’ün azim, irade ve kararlılığı hepimize örnektir. 

O’nun başarısındaki en büyük etken de şüphesiz milli ve manevi duygularına bağlı, hür yaşamaktan başka bir alternatifi olmayan milletimizin üstün fedakârlık, cesaret ve kahramanlığıdır.

Binlerce yıllık devlet geleneğine, milli ve manevi duygularına bağlı olan milletimiz kahramanlarını sonsuza kadar unutmayacak ve onların değerlerini korumaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle bir kez daha anıyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum.