WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partili Avşar: Türkiye’de yasa yapma yetkisi sadece TBMM’ye aittir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, ‘Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin Yeni Yol Grubu adına söz aldı.

DEVA Partili Avşar: Türkiye’de yasa yapma yetkisi sadece TBMM’ye aittir
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Avşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ hakkında konuştu.

Söz konusu kanun teklifini iki açıdan değerlendiren Avşar, birincisinin olayı usul açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, usulün esastan önce geldiğini ancak, hukuku bir araç olarak gören iktidarın yasa yapma usulü, Meclisin yetkilerini fiilen ortadan kaldırdığını söyledi.

Avşar, ikinci konu olarak esas açısından kanun teklifinin içeriğine değinerek, TÜBİTAK kanunu olarak sunulan bu teklifin, aslında 4 farklı kanunu kapsayan bir torba yasa olduğunu, ancak teklife yakından bakıldığında, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen birçok düzenlemenin aynen korunduğunu dile getirdi.

Eğer bu yasa geçerse, TÜBİTAK’ın tamamen siyasallaşacağını, KOBİ’lerin verilerinin hükümetin eline geçeceğini ve Anayasa Mahkemesi kararlarının yok sayılacağını söyleyen Avşar; “Türkiye’de yasa yapma yetkisi sadece TBMM’ye aittir. Bu Meclis, halkın iradesini temsil etmek için vardır.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.