Tabancayı Boynuna Dayadı, Kazara Ateş Aldı
Olay, Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, elinde ruhsatsız tabanca bulunan Arif Y., av tüfeği taşıyan iki arkadaşıyla birlikte şakalaşmaya başladı. Önce silahını arkadaşlarına doğrultan Arif Y., daha sonra tabancasını kendi boynuna dayadı.
Şakalaşma sırasında tabancanın kazara ateş alması sonucu boynundan vurulan Arif Y., kanlar içinde yere yığıldı. Olayı gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Arif Y., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavi sonrası hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
2 Arkadaşı Gözaltına Alındı
Olayla ilgili inceleme başlatan Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay sırasında av tüfeği bulunan iki arkadaşını gözaltına aldı. Ayrıca, Arif Y.'nin ruhsatsız tabancası ve arkadaşlarının av tüfeklerine el konuldu. İşlemlerinin ardından serbest bırakılan şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.
Olay Anı Cep Telefonu Kamerasına Yansıdı
Şakalaşmanın faciaya dönüştüğü anlar, çevrede bulunan bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Arif Y.’nin silahıyla oynadığı ve bir anda ateş alarak yere yığıldığı anlar görüldü.
Yetkililer, silahla şakalaşmanın büyük riskler taşıdığı konusunda uyarılarda bulunarak, ruhsatsız silah taşımanın ve kullanmanın ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
HABER: VELAT UYGUR


