WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

28 Şubat'ı Unutmadık, Unutmayacağız!

28 Şubat darbesinin 28. yıldönümü dolayısıyla Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Coşkun, vesayet odaklarının ve darbe zihniyetinin demokrasiye vurduğu darbeyi unutmayacaklarını belirterek, "28 Şubatözlemcilerine asla fırsat vermeyeceğiz" dedi.

28 Şubat'ı Unutmadık, Unutmayacağız!
Paylaş:

"Milletin Hür İradesine Yapılan Bir Darbe"

28 yıl önce, demokratik yollarla iktidara gelemeyen vesayet odaklarının, milletin hür iradesiyle seçtiği hükûmete darbe yaptığını hatırlatan Coşkun, "Bu darbe, milletin değerlerine ve demokrasisine yapılmış en büyük saldırılardan biridir. 28 Şubat'la birlikte ekonomimiz, finans sistemimiz, eğitim hayatımız, yargımız ve basınımız baskı altına alınmış, temel hak ve özgürlükler askıya alınmıştır" ifadelerini kullandı.

"Milletin Değerlerine Yapılan Bir Saldırıydı"

Coşkun, 28 Şubat darbesinin sadece siyasi iradeye değil, aynı zamanda Türkiye'nin ekonomik birikimlerine, eğitim ve sağlık sistemine, basın özgürlüğüne ve toplumsal barışa da zarar verdiğini belirtti. "Milletimiz, ferasetiyle ve sabrıyla bu baskıya boyun eğmemiş, bin yıl süreceği söylenen bu zulmü kısa sürede sona erdirmeyi başarmıştır. Ancak o dönemde yaratılan tahribatın etkileri hala devam etmektedir" dedi.

"Darbeciler Yargı Önünde Hesap Verdi"

28 Şubat sürecinde darbecilerin adalet önünde hesap verdiğini ve rütbelerinin sökülerek cezaevine gönderildiğini belirten Coşkun, "Ancak 28 Şubat darbesinin getirdiği haksızlıklar tam anlamıyla telafi edilmedi. Hala bu dönemin yarattığı mağduriyetlerle karşı karşıyayız. Bu nedenle yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: 28 Şubat sürecinde haksızlığa uğrayan herkesin hakları iade edilmeli, maddi ve manevi kayıpları tazmin edilmelidir" dedi.

"28 Şubat'ı Savunanları Unutmayacağız"

Eğitim-Bir-Sen olarak 28 Şubat'la birlikte her türlü baskıya, yasaklara ve haksızlıklara karşı durduklarını belirten Coşkun, "Bugün de aynı kararlılıkla, milli iradeye düşman olan, halkın özgürlüklerini gasp etmek isteyen her girişime karşıyız. 28 Şubat darbesini ve bu darbeye destek verenleri unutmayacağız" dedi.

Son olarak Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın vefat yıldönümü dolayısıyla kendisini rahmetle anan Coşkun, "Savunan Adam olarak tanınan Erbakan Hocamızın mücadelesi bizlere ilham vermeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.