WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

KİPTAŞ, kamu bankaları yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İştirakler Şehircilik Grubu şirketi KİPTAŞ, kamu bankalarının riskli yapılarını dönüştürmek isteyen vatandaşlara konut kredisi kullandırmaması nedeniyle kamu bankalarının yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KİPTAŞ, kamu bankaları yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu
Paylaş:

İBB İştirakler Şehircilik Grubu ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, 2021 yılının Temmuz ayında "İstanbul Yenileniyor" sistemini hayata geçirdiklerini hatırlatarak "Olası Marmara depremi öncesinde deprem dirençsiz yapılarını KİPTAŞ ile dönüştürmek isteyen vatandaşlar için İstanbul Yenileniyor sistemini 2021 yılının temmuz ayında hizmete açtık. Bu sistemle riskli yapılarını yenilemek isteyen vatandaşların borçlanma tutarlarına KİPTAŞ olarak kefil olmamıza rağmen bugüne kadar hiçbir kamu bankası kredi kullandırmadı. Kentsel dönüşüm projelerimizdeki tek bir vatandaşımız bir lira dahi kredi alamadı" dedi.

Ali Kurt, 2024 yılının Mayıs ve Haziran aylarında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte ilgili kamu bankalarının genel müdürlerine ve yönetim kurulu başkanlarına resmi yazılar göndererek iş birliği çağrısında bulunduklarını hatırlatarak, kamu bankalarından KİPTAŞ kefaleti kapsamında riskli yapılarını yenilemek isteyen vatandaşın borçlanma bedellerine, uzun vadeli düşük faizle konut kredisi kullandırılması konusunda destek olunması ve iş birliği yapılması çağrısı yaptıklarını söyledi.

Kamunun kaynaklarının verimli kullanımını sağlayacak en doğru iş birliklerinden biri olan bu iki resmi yazıya kamu bankalarından herhangi bir cevap alamadıkları için son olarak BDDK’ya başvurduklarını belirten İBB İştirakler Şehircilik Grubu ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, "İlgili kamu bankalarının görevini yapmadığı sebebiyle, KİPTAŞ’ın ve vatandaşların taleplerinin görmezden gelmesinin önüne geçilmesi ve üst kurul olarak gereğini yapması için BDDK’ya başvurduk. Ancak BDDK tarafımıza gönderdiği yazıda; kamu bankalarının ticari kurumlar olduğunu ve kime kredi verip vermeyeceklerine yöneticilerinin karar verdiğini belirtti. Başvurumuz nedeniyle bu kez KİPTAŞ’a yanıt vermek zorunda kalan kamu bankaları da özetle mevzuatımızın gereğini yapıyoruz diye yazılar gönderdiler" dedi.

Riskli yapısını yenilemek isteyen vatandaşlar adına yasal mücadeleye devam ettiklerini açıklayan İBB İştirakler Şehircilik Grubu ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, ilgili kamu bankalarının yöneticileri hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kurt, "Kamu iştiraki KİPTAŞ olarak tüm mevduatlarımızı kamu bankalarında tutuyoruz. Özel bankalara oranla daha az nemalandırma yapıldığı için de bir mağduriyet oluyor. Ancak bundan da önemlisi, 2019 yılında göreve geldiğimizden bu yana ne kentsel dönüşüm projelerimizden ne de sosyal konutlarımızdan yararlanan vatandaşlarımız kamu bankalarından bir lira konut kredisi kullanamadı. Biz İBB ya da KİPTAŞ olarak bir kredi talebinde bulunmuyoruz. Bugüne kadar onlarca kez iş birliği çağrısı yaptık. Depremle mücadele siyaset üstüdür" diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.