WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

İkon Menkul: Yeni haftada odak noktası ABD’den gelecek olan enflasyon verisinde olacak

İstanbul, 10 Mart (Hibya) - İkon Menkul, yurt içi ve yurt dışı ekonomi gündemine ilişkin rapor yayımladı.

İkon Menkul: Yeni haftada odak noktası ABD’den gelecek olan enflasyon verisinde olacak
Paylaş:

İkon Menkul, yurt içi ekonomi gündemine ilişkin raporunda, XU100 endeksinin günü yüzde 0,46 yükselişle 10.507,11 seviyesinden tamamladığını belirtti. Raporda, XU100 endeksinin geçen haftayı da yüzde 8.78’lik yükseliş ile 10507 puandan kapattığı ve son dönemlerin en iyi haftalık performansını gösterdiği hatırlatılırken "Hafta içerisinde 10230 seviyesinin üzerinde tutunması teknik olarak destekleyici bir işaret olabilir. En fazla işlem gören sektör endeksi 63,4 milyar TL ile BIST MALİ endeksi olurken,en fazla değer kazanan sektör endeksi yüzde 3,70 ile BIST FİN. KİR. FAKTORİNG endeksi oldu." ifadelerine yer verdi.

Raporda ayrıca, yurt dışı ekonomi gündemine ilişkin de bilgilendirmeler yapıldı.

Almanya’nın güçlü mali program açıklamasın sonrasının EURUSD paritesinde geçen haftada 1.04’den 1.0830’a kadar yükselme olduğu vurgulanırken, şunlar yer aldı:

"Yeni haftaya da 1.0835’den başlıyor.

"Japonya’nın 19 Mart’da para politikası toplantısı yapacak ve faizlerin sabit kalması bekleniyor.

"ABD 2 ve 10 yıllık tahvil getirileri gerilerken, 10 yıllık JGB'nin getirisi yeniden yükseldi. Bu hareketler, Japon Yeni’ni, ABD Doları’na karşı destekliyor.

"19 Mart toplantısı öncesi FED yetkililerinin sessizlik dönemi başladı.

"Yeni haftaya başlarken odak noktası Çarşamba günü ABD’den gelecek olan enflasyon verisinde olacak.

"Pazar günü açıklanan Çin TÜFE verisi beklentilerden daha kötü bir şekilde deflasyon olarak geldi. Aylık bazda yüzde -0.2 yıllık bazda ise yüzde -0.7 olarak açıklandı."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et YEO Teknoloji'den iş anlaşması

Akışın sonuna geldiniz.