İSTANBUL (AA) - Kurban Bayramı'nda müşterilerine sağlıklı, güvenilir ve İslami usullere uygun kurban alma imkanı sunan Migros, Anadolu'nun dört bir yanındaki yetiştiricilerden seçilen kurbanlık vasfındaki hayvanları güvenli şekilde ve uzman kasaplar tarafından ücretsiz kasaplık hizmetiyle satışa sunuyor.

Şirket açıklamasına göre, ağırlığı ortalama 30-35 kilogram ve koli ağırlığı yaklaşık 12-16 kilogram olan kurbanlık Karaman küçükbaş 5 bin 990 TL, ağırlığı ortalama 38-42 kilogram ve koli ağırlığı yaklaşık 16-20 kilogram kurbanlık Kıvırcık küçükbaş 6 bin 990 TL ve büyükbaş kurbanlık ise yaklaşık 23-27 kilogram kemiksiz et olmak üzere 11 bin 990 TL'den satışa sunuluyor. Tüm kesimlerde kurbanın yaklaşık ağırlığı müşterinin bilgisi dahilinde olup, kurbanlığın kilosunun belirtilen miktardan fazla olması durumunda fazla olan miktar aynı paket içerisinde teslim ediliyor. Hiçbir kurbanın eti başka bir kurban eti ile karıştırılmıyor.

Büyükbaşlarda sakatat, deri ve kemiklerin tamamı hayır kurumlarına bağışlanarak bağış belgeleri koli içerisinde kurban sahiplerine teslim ediliyor. Küçükbaş kurbanlıkta vekalet verenin, büyükbaş kurbanlıkta ise vekalet veren hissedarların adı noter ve din görevlisi huzurunda okunarak kesim yapılıyor.

Sipariş ise Migros mağazalarından, www.migros.com.tr üzerinden ve Migros Mobil uygulamasından verilebiliyor. Migros müşterileri kurban siparişlerini adrese teslim şeklinde ya da kendilerine en yakın mağazadan alabiliyor. Büyükbaş kurbanlıklarda en fazla 7 hisseye bölünerek müşterilere sunulan et miktarına sakatatlar dahil edilmiyor. Kurbanlık kıvırcık küçükbaş ve Karaman küçükbaşlar koli içinde 2 but, 2 kol, 2 kafes, 1 gerdan ve 1 böbrek yatağı olacak şekilde hazırlanıyor. Kesilen kurbanlık kıvırcık küçükbaş ve Karaman küçükbaşların veteriner hekim muayenesi sonucunda tüketimi uygun olan karaciğer, dalak ve yüreği koli içerisine konuluyor.

- Veteriner hekim kontrolünde kesim

Sipariş verilen kurbanlıkların kesim öncesinde, Migros'un veteriner hekimleri tarafından canlı muayenesi ile resmi kurum tarafından verilen sağlık raporlarının kontrolleri yapılıyor. Kontrollerden sonra canlı ağırlığı uygun ve kesim sonrası belirtilen ağırlığı sağlayabilecek kurbanlıklar kesime alınıyor. Kesimler ve kurban hisselerinin hazırlanması mevzuata ve standartlara uygun şekilde onaylı kesimhanelerde, üretim ve depolama tesislerinde gerçekleştiriliyor.

Kesimhanelerde İslami kurallara uygun olarak bayram namazını takiben, din görevlisi ve noter huzurunda isim okunarak kesiliyor. Kesim sonrasında kurbanlıkların karkas ve iç organları yüzde 100 sağlık muayenesinden geçiriliyor. Kesim bilgisi, müşterinin sipariş formunda belirttiği cep telefonuna SMS olarak iletiliyor.

Müşterilerinin hayır kurumlarına yapacakları bağışlar için her türlü kolaylığı sağlayan Migros, bağış kurbanlıkları ilgili hayır kurumunun depolarına müşteri adına teslim ediyor. Kızılay ve ZİÇEV, bağışlanan kurbanları ihtiyaç sahiplerine ve deprem bölgesindeki aşevlerine ulaştırıyor. Ayrıca müşteriler bağış kurbanlıklarda önemli bir fiyat avantajına sahip oluyor. Kurbanlıklar Kızılay ve ZİÇEV'e bağışlandığı takdirde, kurbanlık Karaman küçükbaş yaklaşık 12-16 kilogram 4 bin 990 TL, kurbanlık kıvırcık küçükbaş yaklaşık 16-20 kilogram 5 bin 990 TL, büyükbaş yaklaşık 23-27 kilogram 10 bin 990 TL olarak fiyatlandırılıyor.

Migros, kurban siparişlerinde kredi kartı veya nakit ödeme seçeneği sunarken Migros, 5M Migros, Macrocenter, Migrosjet mağazalarından, Migros mobil uygulamasından ve www.migros.com.tr üzerinden Money Bonus ile yapılan ödemelerde kurban başına 500 TL indirim sağlıyor. Ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Antalya, Adana, Mersin, Isparta ve Kayseri illerinin Migros Sanal Market hizmeti verilen ilçelerinde adrese teslimat yapılabiliyor. Migros'un internet sitesi üzerinden ve mağazalardan verilen adrese teslim kurban siparişlerinde ücretsiz teslimat seçeneği bulunuyor. Migros, Migros Sanal Market ve Macrocenter mağazalarından kredi kartıyla yapılan ödemelerde anlaşmalı bankalardan 12 takside kadar taksitlendirme seçeneği sunuluyor.