WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Çin ve ABD faiz oranlarını sabit tutarken Asya-Pasifik piyasaları karışık seyretti

İstanbul, 20 Mart (Hibya) - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gösterge faiz oranlarını değiştirmemesinin ardından, Çin Merkez Bankası'nın da faiz oranlarını sabit tutmasıyla, Asya-Pasifik piyasaları Perşembe günü karışık işlem gördü.

Çin ve ABD faiz oranlarını sabit tutarken Asya-Pasifik piyasaları karışık seyretti
Paylaş:

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 1,02 ve Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,28 yükselirken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,55 arttı. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yüzde 1,36 düştü ve Çin'in CSI 300 endeksi, Çin'in temel kredi oranlarını değiştirmemesinin ardından yüzde 0,17 geriledi. Pekin, artan ticari sürtüşmelerin ortasında büyümeyi desteklemek ve para birimini istikrara kavuşturmak için hokkabazlık yaptı. Japonya piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı.

Çin'in merkez bankası olan Çin Halk Bankası, 1 yıllık kredi faiz oranını yüzde 3,1'de ve 5 yıllık LPR'yi yüzde 3,6'da tutarak Ekim ayındaki çeyrek puanlık indirimden bu yana olduğu yerde tuttu. ABD Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 4,25 ile yüzde 4,5 arasında sabit tutarak yıl içinde iki faiz indirimi beklediğinin sinyalini verdi. Ekonomik projeksiyonda da, enflasyonun yükseleceği ve ekonomik büyümenin azalacağı öngörüldü.

Fed Başkanı Jerome Powell ayrıca ekonomistlerin resesyon olasılığını dile getirmelerine rağmen ciddi bir gerilemenin muhtemel olmadığını belirtti. Fed'in kararı, ABD ile kilit ticaret ortakları arasında tırmanan gerilime rağmen geldi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Fed'in bu yıl iki faiz indirimi için görünümünü korumasıyla üç büyük ortalamanın yükselmesinin ardından çok az değişti.

Üç büyük ABD endeksi de yükselişle kapandı. S&P 500, Şubat sonundan bu yana yaşanan ve gösterge endeksi kısa süreliğine düzeltme bölgesine götüren düşüşün daha fazlasını geri aldı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 383,32 puan ya da yüzde 0,92 artışla 41.964,63 seviyesinden kapandı. S&P 500 yüzde 1,08 artışla 5.675,29'a yükselirken, Nasdaq Composite yüzde 1,41 artışla 17.750,79'a ulaştı.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.