WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

TKDK’dan Rize'ye 53 milyonluk yatırım

Rize, 20 Mart (Hibya) - Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Rize İrtibat Ofisi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

TKDK’dan Rize'ye 53 milyonluk yatırım
Paylaş:

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Rize İrtibat Ofisi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

IPARD III programı kapsamında TKDK Rize İrtibat Ofisi’ne sunulan 3 projenin sözleşme imzalamaya hak kazandığını ifade eden Vali Baydaş, "Projelerimizin sektörlere göre dağılımı; 2 adet Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri (Otel- Restoran yatırımları), 1 adet Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması. Bu kapsamda toplam yatırım bedeli yaklaşık 53 milyon TL olan projelere TKDK tarafından sağlanan yüzde 20'lik KDV muafiyeti ile birlikte yaklaşık 43 milyon TL hibe dağıtmış olacağız" dedi.

TKDK'nın önceki yıllarda 42 ilde faaliyetini yürüttüğünü belirten Baydaş, "IPARD III Programı itibari ile geri kalan 39 il programa dahil edilip Türkiye’nin tamamında yani 81 ilde faaliyete başlamıştır. TKDK Rize İrtibat Ofisimiz 15 Aralık 2023 tarihi itibari ile Rize Ticaret Borsası binamızın içinde resmi olarak hizmete girmiştir. Daha önceki yıllarda alamadığımız desteğin kaybını telafi etmek için İrtibat Ofisimiz Merkez dahil tüm ilçelerimizde tanıtım toplantıları düzenleyip vatandaşlarımızın bu desteklerden bir an önce haberdar olması için gerekli çalışmaları tamamlamışlardır. Bu yatırımlar faaliyete geçtikçe her geçen gün TKDK’nın ilimizdeki tanınırlığı artacağından daha fazla sayıda proje alacağımıza olan inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Vali Baydaş, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün sözleşme imzaladığımız 3 kadın girişimcimizin ilimizdeki diğer kadınlarımıza da örnek olmasını temenni ederim. TKDK’nın tüm sektörlerde kadınlarımıza ve gençlerimize pozitif ayrımcılığı bulunmaktadır. İlimizin ve bölgemizin gelişmesine katkı sağlayarak insanımıza istihdam imkanı yaratacak bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta TKDK Trabzon-Rize İl Koordinatörümüz Şansal Aydoğdu olmak üzere onun nezdinde tüm TKDK çalışanlarına ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Rize’mize hayırlı ve uğurlu olsun."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.