İstanbul’un Saraçhane bölgesinde gece saatlerinde gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında bir polis memuruna asitli saldırı yapıldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili sert bir açıklama yaparak, sokak çağrıları yapanların sorumluluklarını iyi düşünmesi gerektiğini vurguladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Saraçhane’de bu gece yapılan gösterilerde bir polis memurumuza asit atıldı. Sokak çağrısı yapanlar hangi veballeri, hangi hukuki sorumlulukları aldıklarını iyi düşünsünler. Altını çizerek bir kez daha ifade ediyorum: Milletimizin huzur ve güvenini tehdit edenlere, vandallığa asla izin vermeyeceğiz!"

Açıklamada ayrıca, güvenlik güçlerinin ülkenin huzur ve güvenliği için görev yaptıkları hatırlatılarak, her türlü saldırıya karşı gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

Olayın Detayları

Edinilen bilgilere göre, İstanbul’un Saraçhane semtinde gece saatlerinde bir grup gösterici yasa dışı eylem gerçekleştirdi. Çevrede güvenliği sağlamakla görevli polis ekiplerine saldıran grup, taş ve yabancı cisimler fırlatırken, bir polis memuruna asitli maddeyle saldırıda bulunuldu.

Saldırıya uğrayan polis memurunun hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. Yetkililer, saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğini tespit etmek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Güvenlik Güçleri Alarmda

İçişleri Bakanlığı’nın olay sonrası yaptığı açıklamanın ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Gösterilere karışan ve olaylara sebep olan kişilerin tespiti için güvenlik kameraları ve diğer deliller inceleniyor.

Yetkililer, kamu düzenini bozan her türlü eyleme karşı kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti.

Polis Teşkilatına Destek Çağrısı

Olayın ardından sosyal medyada birçok kullanıcı, polis teşkilatına destek mesajları paylaşarak güvenlik güçlerinin yanında olduklarını ifade etti. İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması da kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Yetkililer, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunarak, yasa dışı gösterilere katılmamaları ve kamu düzenini bozan eylemlerden kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

HABER:İBRAHİM UYGUR