WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Donald Trump, İngiltere'nin Chagos Adaları'nı Mauritius'a devretmesini onayladı

Londra, 2 Nisan (Hibya) - İngiltere Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Donald Trump, İngiltere'nin Chagos Adaları'nı Mauritius'a devretmesini onayladı ve bu, İngiltere'nin altı aylık bir çıkmazın ardından son Afrika kolonisi üzerindeki egemenliğini devretmesinin önünü açtı.

Donald Trump, İngiltere'nin Chagos Adaları'nı Mauritius'a devretmesini onayladı
Paylaş:

Anlaşmanın şartlarına göre, İngiltere, 99 yıllık bir kira sözleşmesi kapsamında en büyük ada olan Diego Garcia'daki ortak ABD-İngiltere askeri üssünün kontrolünü sürdürmek için ödeme yaparken Chagos takımadalarının kontrolünü bırakacak.

Anlaşma geçen yıl ABD'deki üst düzey Cumhuriyetçiler tarafından ve daha yakın zamanda İngiltere hükümetinin içindeki bazı kişiler tarafından, İngiltere'nin maliyet baskıları arasında neden milyarlarca dolar harcadığını sorgulayarak eleştirildi.

Başbakanın sözcüsü Salı günü, Trump'tan yeşil ışık aldıktan sonra anlaşmanın kesinleştiğini söyledi. "Anladığım kadarıyla anlaşmayı ABD ile yapılan görüşmelerin ardından sonuçlandırmak artık bizim ve Mauritius hükümeti arasında," dedi.

Trump, Şubat ayında Beyaz Saray'a yaptığı ziyarette Keir Starmer'a Chagos anlaşması konusunda "ülkenle aynı fikirde olduğunu" ve "çok iyi sonuçlanacağına dair bir hissi olduğunu" söyledi.

Adaların kontrolünü devretme planı, Mauritius'taki yönetim değişikliği ve Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesinden önce Ekim ayında duyuruldu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.