"Urfa Şanlıurfa'ya Sığmıyor"başlıklı yazı şöyle devam ediyor:

 

"Şanlıurfa son aylarda inanılmaz trafik yükü çekiyor. Daha doğrusu bu yükü artık çekemiyor. Dün babamın arabasıyla Haşimiye'den Piazza'ya bir saatte ancak ulaşabildik.

İnanılmaz bir trafik yoğunluğu vardı. Peki böyle olması mı gerekiyor? Küçücük bir büyükşehire bu görüntüler yakışıyor muydu?

Evet şehrimizin önünde Büyükşehir ibaresi var ama ne yazık ki şehrin kullandığı alan küçücük. Elbette bir sürü yatırım yapılıyor ancak plansız yapılaşma nedeniyle yapılan çalışmalar meyvesini tam olarak gösteremiyor.

Şanlıurfa'nın her tarafı inşaat alanı gibi. Bir sürü yeni proje ve plan hayata geçiriliyor. Ancak sonbahar turizm sezonunda yaşanan trafik keşmekeşliği kabul edilebilecek gibi değil. Acizane görüşüm Balıklıgöl'e gelen yolların tek yönlü olması. Balıklıgöl'e bir geliş bir gidiş değil de sadece El- ruha tarafından bir geliş olması gerekiyor. İki şeritte birleştirilerek Tek yönlü yapılması gerekiyor. Demokrasi Caddesi'nden gölbaşı'na gelen yol araç trafiğine kapatılmalı. Burası sadece yayalara açık olmalı. El ruhadan yola çıkan bir araç Tek yönlü yol ile kapaklı pasajına kadar kesintisiz olarak gidebilmeli. Aynı zamanda haşimiye'den meşarkiye caddesi'ne de tek yönlü trafik verilmeli.

Bu ve benzeri önlemler alınmazsa yaşanan trafik keşmekeşliği manzaraları Şanlıurfa'nın imajını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor.

İnanın ben bir turist olsam ve Urfa'ya gelsem dünkü trafiği görsem bir daha kesinlikle Urfa'ya gelmem. Yaklaşık 2 kilometrelik yolu 1 saatte aldık. Şehrimizin gelişmesi için turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için tarihi han ve çarşılar bölgesindeki trafik yoğunluğunun acil bir şekilde çözülmesi gerekiyor.

Yoksa şehrimiz ne kadar büyük olursa olsun küçücük bir alana sıkışan binlerce araç gürültü ve görüntü kirliliğine yol açmaya devam edecek."

Haber:İbrahim Uyğur