WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

TCMB - Resmi rezerv varlıkları yüzde 1,4 azaldı

Merkez Bankası'nın açıklamasına göre resmi rezerv varlıkları, geçen haftaya göre yüzde 1,4 azalarak 154,3 milyar ABD doları oldu.

TCMB - Resmi rezerv varlıkları yüzde 1,4 azaldı
Paylaş:

Bu hafta döviz varlıkları, bir önceki haftaya göre yüzde 3,9 azalarak 70,3 milyar ABD doları, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 0,7 artarak 76,4 milyar ABD doları, IMF rezerv pozisyonu ve SDR toplamı ise yüzde 1,0 artarak 7,6 milyar ABD doları oldu.

Kamu sektörünün (Merkez Bankası ve Merkezi Yönetim) kısa vadede döviz likiditesini etkileyen döviz yükümlülükleri geçen haftaya göre yüzde 1,2 azalarak 107,7 milyar ABD doları düzeyinde yer aldı.

Önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri, bir önceki haftaya göre yüzde 3,1 azalarak 55,8 milyar ABD doları, şarta bağlı döviz yükümlülükleri ise, bir önceki haftaya göre yüzde 0,8 artarak 51,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.

Bu hafta itibarıyla, Merkez Bankası’nın toplam yabancı para swap işlemlerinden kaynaklanan döviz yükümlülükleri 19,7 milyar ABD doları seviyesinde açıklandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.