İSTANBUL (AA) - Uluslararası iF Design Student Award 2023'ün sponsorlarından biri olan Karaca, İstanbul'da gerçekleşen ödül töreninde, Karaca iF Tasarım Ödülü 2023 özel ödülünü sundu.

Karaca'dan yapılan açıklamaya göre, Karaca, genç yetenekler için iF Design Student Award 2023 adlı uluslararası tasarım yarışmasında dört öğrenci konseptine özel bir ödül verdi. "Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefine" kapsamında yaratılan çalışmalar Almanya ve Kore Cumhuriyeti'nden geldi.

Söz konusu yarışmacılar Folkwang Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden (Almanya) Martina Allerbeck, Wismar Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden (Almanya) Isabelle Weniger, Kore Daegu Üniversitesi'nden Soo A Choi ve Essen Folkwang Sanat Üniversitesi'nden (Almanya) Jiaming Liu'dan oluştu.

Açıklamaya göre, Karaca tasarım ekibi yarışmacılara İstanbul'da unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Yarışmacılar farklı tasarım departmanlarını ziyaret edip atölyelere katılacak ve İstanbul'da bir şehir turuna katılacak.

Açıklamada ödül törenindeki konuşmasına yer verilen Karaca Ürün Tasarım Müdürü Engin Akbaba, marka olarak, cesur fikirler geliştirme fırsatı bulmuş olan gençlerin yanında olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Dünyamızın içinde bulunduğu durum dikkate alındığında sürdürülebilirliği bir sosyal sorumluluktan ziyade kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu nedenle bu dört yeteneği ödüllendirdik. Kendi bakış açımızdan 'Sorumlu Tüketim + Üretim' başlıklı 12’inci Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini uygulamaya koyarak büyük bir iş yapıyorlar." ifadelerini kullandı.