Duyarlı vatandaş durumu ekiplere bildirdi
Otomobili ile evine giden sürücü Cuma Şahin, yol ortasında yaralı bir hayvanın olduğunu fark etti. Şahin, hayvanın başında bekleyerek durumu, Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine bildirdi. Bir süre yol ortasında acı içinde kıvranan hayvan, ekipler olay yerine yetişemeden sürünerek gözden kayboldu.
Ağır yaralı çizgili sırtlanın başında dakikalarca bekleyen duyarlı vatandaş Cuma Şahin, “Birecik ilçesine bağlı Tüten Köyünde oturuyorum. Bizim burada Kırk Mağara Dağı var. Çizgili sırtlanların bu mağarada yaşadığına dair çoban ve köylüler tarafından birkaç defa görüntülenmiştir. En son iki gün önce gece yoldan giderken rastladım. Büyük ihtimalle bir araç çarpmış ve ağır yaralanmıştı. Müdahale etmek istedim ama bir taraftan da yırtıcı olduğu için çekiniyordum. Yetkililere haber verdim. Bu sırada hayvan sürünerek karanlıkta gözden kayboldu. Bu hayvanlar nesli tükendiği için zarar vermemeye çalışıyoruz. Ayrıca hayvan severlere de çağrıda bulunuyorum. Bizim burada bulunan Kırk Mağara Dağları bölgesinde bu çizgili sırtlanlar yaşıyor, belgeselini çekmek isteyenlere de sesleniyorum, gelsinler, burada kendilerini misafir etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu'nun nadir canlılarından biri
Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu'nun en nadir canlılarından biri olan çizgili sırtlan, bozkır ikliminin hakim olduğu ıssız kayalık ve derin vadilerde yaşıyor.
110 santimetre uzunluğa ve 40-50 kiloya varan ağırlığa ulaşabilen çizgili sırtlan, Şanlıurfa'da genellikle Halfeti ile Birecik ilçelerindeki kayalıklı ve bozkır alanlarda yaşadığı bildiriliyor.