WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
KÜLTÜR - SANAT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Diyarbakır'da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 110. yıl etkinliklerinin devamı olarak düzenlediği Büyük Türkiye Turnesi, Eskişehir ve Ankara’nın ardından Diyarbakır’la devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Diyarbakır'da
Paylaş:

Haldun Taner’in yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” 20 Nisan 2025 Pazar günü 15.00 ve 20.00’de Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda seyirciyle buluştu.

Oyunun sonunda söz alan Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, “Darülbedayi Güzellikler Evi 110 yaşında. Ve biz 110. Yılımız kapsamında, gerçekleştireceğimiz turne programı kapsamında Türkiye ile kucaklaşmak ve bu özel günü birlikte kutlamak istedik. Yolumuz buraya düştü. Çok kıymetli buluyorum bu buluşmayı. Çok uzun zaman önce gelmiştik. Tekrar burada olmanın keyfini yaşıyoruz. Arkadaşlarıma huzurunuzda çok teşekkür etmek istiyorum. Burada olmayı tercih ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz de sizi İstanbul’a bekliyoruz. Diyarbakır Şehir Tiyatrosu’na ve Diyarbakır Belediyesi’ne bu buluşmayı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Eksik olmayın.” dedi.

Büyük Türkiye Turnesi Eskişehir, Ankara ve Diyarbakır’ın ardından Antalya, Gaziantep, Van… illerini kapsayacak şekilde devam edecek.

Oyunda yoksul bir aileden gelen, hayatı sorgulamadan yaşayan “dürüst” Vicdani ile varlıklı bir ailede doğan, servetine servet katarak yükselebilmek için her yolu mubah gören Efruz isimli iki zıt karakterin hayat hikâyesi aktarılıyor. Hiciv, mizah ve yer yer hazin hikâyelerle ilerleyen oyun, sınıfsal farklılıkların birey ve sosyal yaşam üzerindeki etkileri, insan tabiatı, vatan sevgisi, iyilik-kötülük gibi konulara dair sorular sorduruyor. 

Oyunda Alp Tuğhan Taş, Aybar Taştekin, Cafer Alpsolay, Can Alibeyoğlu, Doğan Şirin, Emrecan Karakurum, Özgür Atkın, Özgür Dağ, Seda Çavdar, Yiğit Ali Uslu rol alıyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.