GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-11-2022 18:20

Balıklıgöl’e Tarihi Dokunuş

Balıklıgöl’e Tarihi Dokunuş

Balıklıgöl’e Tarihi Dokunuş

ve Kudüs ile birlikte Balıklıgöl havzası İslam dünyası için en kutsal topraklardır. Peygamberlerin ceddi olan Hz. İbrahim’in topraklarında bir taş dikmek, bir taşı taş üzerine koymak manevi anlamda bizim için çok önemlidir. Bizlere bu fırsatı veren Sayın Valimiz Salih Ayhan’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu işbirliğinde hazırlanan “Halilürrahman Gölü Doğu Girişindeki Kemerlerin Zemin Güçlendirmesi ve Restorasyon Projesi Eyyübiye Belediyesi tarafından yürütülüyor.

Bugün yüklenici firmaya yer teslimi yapılan ve ihale sözleşmesine göre 29 Haziran 2023 tarihinde tamamlanması öngörülen projenin, 11 Nisan 2023 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.

Toplam 2 milyon 553 bin TL bedelle ihale edilen restorasyon projesi kapsamında, su tahliyesini sağlayan ve daha önceki restorasyonlarda betonarme olarak yapılan kanal, aslına uygun olarak taştan yeniden örülecek. Revakların bulunduğu kısımda zemin güçlendirmesi yapılacak ve daha önce numaralandırılarak yerinden sökülen revak taşları aslına uygun olarak tekrar örülecek. 

ibrahim uyguribrahim uygur