WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Azerbaycan ile Çin arasında Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Pekin, 23 Nisan (Hibya) - 23 Nisan’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Çin’e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Pekin’de Azerbaycan ve Çin arasında belge imzalama töreni düzenlendi.

Azerbaycan ile Çin arasında Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı
Paylaş:

Törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping katıldı. Törende, ilk olarak Cumhurbaşkanları İlham Aliyev ve Xi Jinping, “Azerbaycan Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Arasında Kapsamlı Stratejik Ortaklık Kurulmasına İlişkin Ortak Bildiri”yi imzaladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi şu belgeleri imzaladı:

“Azerbaycan ve Çin Hükümetleri Arasında Umuma Mahsus Pasaport Hamili Vatandaşlar İçin Karşılıklı Vize Muafiyeti Anlaşması”, “Azerbaycan Mayın Temizleme Ajansı ile Çin Dışişleri Bakanlığı Arasında İnsani Mayın Faaliyetlerinde İş Birliğinin Güçlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptı.”

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise: “Azerbaycan Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Arasında Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Anlaşması”nı imzaladı.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile Çin Uluslararası Kalkınma İş Birliği Ajansı Başkanı Chen Xiaodong arasında: “Azerbaycan ve Çin Hükümetleri Arasında Teknik ve Ekonomik İş Birliği Anlaşması” imzalandı.

İmzalanan belgeler, Azerbaycan ile Çin arasındaki siyasi, ekonomik ve insani alanlarda iş birliğini önemli ölçüde derinleştirecek ve stratejik ortaklığın somut temeller üzerine inşa edilmesini sağlayacak.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.