Depremin üzerinden sadece saatler geçmişken, kiralık evlerin fiyatlarını artıran, satılık ev ilanlarını fahiş rakamlara çeken kişilere karşı toplamda 14 milyon 500 bin TL para cezası kesildi. Her bir fırsatçıya 250 bin TL ceza uygulanması, devletin bu konuda ne kadar kararlı olduğunun göstergesidir.

 

Deprem bir doğal afettir. Ancak bazı insanlar için bu tür felaketler, para kazanmak için bir fırsata dönüşebiliyor. İşte toplum olarak asıl mücadelemiz burada başlıyor. Çünkü bir yanda yardım elini uzatmak için seferber olanlar varken, diğer yanda insanların çaresizliğinden kazanç sağlamaya çalışan karanlık ruhlar var.

 

Ticaret Bakanlığı’nın bu tutumu son derece yerinde ve desteklenmesi gereken bir adımdır. Ancak sadece ceza kesmekle kalmamalı, kamuoyu da bu tür girişimleri kınamalı, teşhir etmeli ve fırsatçılara karşı hep birlikte ses çıkarmalıdır.

 

Depremler, yangınlar, seller… Hepsinin üstesinden geliriz. Ama vicdansızlıkla mücadele etmeden gerçek anlamda bir toplum olamayız. Bu yüzden bugün, fırsatçılara karşı verilen bu mücadele hepimizin ortak sorumluluğudur.

 

Unutmayın, sessizlik de bir onaydır. Gelin bu fırsatçılara birlikte "dur" diyelim.