WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Başköy’de “Dede Helvası” geleneği 99 yıldır yaşatılıyor

Bursa, 25 (Hibya) - Nilüfer’in Başköy Mahallesi’nde yüzyıla yaklaşan “Dede Helvası” geleneği, dualar ve ikramlarla bir kez daha yaşatıldı.

Başköy’de “Dede Helvası” geleneği 99 yıldır yaşatılıyor
Paylaş:

Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, köklü geleneğin yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926 yılından bu yana sürdürülen “Dede Helvası” geleneği, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Asırlık buluşmada Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, mahalle halkıyla bir araya gelerek, birlik ve dayanışma mesajı verdi.

Başköylüler’in özenle yaşattığı bu gelenek, 1924 yılında Selanik’in Krifçe Köyü’nden mübadeleyle gelenlerin, hastalıklara karşı şifa niyetiyle helva dağıtmasıyla başladı. O günden bu yana her yıl sürdürülen “Dede Helvası”, dayanışma ve toplumsal hafızanın önemli bir örneği olarak yaşatılmaya devam ediliyor.

Bu yılki etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in yanı sıra Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Milli, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ile mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit okunup duaların edildiği Dede Helvası’nda konuklara geleneksel pilav ve helva ikramı yapıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de bu köklü geleneğin yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.