SPOR
Giriş Tarihi : 25-11-2022 17:17

Urfa'da Amatör Kulüplere 400 Bin Lira Maddi Destek

Şanlıurfa Valiliği tarafından amatör spor kulüplerine yardım töreni düzenlendi.

Urfa'da Amatör Kulüplere 400 Bin Lira Maddi Destek

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Vali Salih Ayhan; amatör spor kulüplerine her zaman destek vereceklerini ve böyle bir organizasyonda bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek başladı.

 

Amatör spor branşlarına her zaman destek vereceğiz.

 

Vali Ayhan, etkinlikte sözlerine, “İlimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri, sporun gelişmesine önemli katkılar yapmaktadır. Bu açıdan baktığımızda amatör spor kulüplerinin varlığı gençlerimiz için çok önemlidir. Türkiye’nin en genç şehri olan Şanlıurfa’mızda, 85.829 lisanslı sporcumuz mevcut. 181 olan kulüp sayımızı da göz önünde bulundurursak amatör spor dallarına oldukça yoğun ilgi var diyebiliriz.” diyerek devam etti.

 

İlimizdeki genç nüfusa ve özellikle de spora olan ilgiye vurgu yapan Vali Ayhan, “Spor, kötü alışkanlıklardan koruduğu gibi, öz disiplin edinilmesini de sağlar. Çocuklarımızı spora yönlendirerek, parlak geleceğimizi emin ellere teslim ediyoruz.” dedi.

 

Amatör spor kulüplerimize 400.000 TL destek…

 

Amatör spor kulüplerine verdikleri destek hakkında bilgi veren Vali Ayhan, “10 spor kulübümüze 400.000 TL destek sağlayacağız. Bu yalnızca bir başlangıç… Gençlerimize fayda sağlayacak olan her unsurun en baştaki destekçisi her zaman bizler olacağız. Çünkü gençliğimizi güzel alışkanlıklara yönlendirmek, onları kötü uğraşlardan uzaklaştırmakla aynı manayı taşıyor. Geleceğimizi korumak, aydınlatmak ve niteliğini daha da artırmak için desteklerimiz devam edecek. Amatör kulüplerimizi destekleyerek onları geliştirmek ve yeni branşlarda yeni kulüpler kurarak amatör sporu tabana yaymak istiyoruz.” dedi.

 

 

 

Programda Vali Ayhan, amatör spor kulübü yöneticileri ve sporcular ile sohbet etti. Program, kulüplere verilecek olan destek çeklerinin teslimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

ibrahim uyguribrahim uygur