Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber geldi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz atışı sonucu iki askerin şehit olduğu, üç askerin de yaralandığı belirtildi. 

2 ASKER ŞEHİT, 3 ASKER YARALI

Açıklamada "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından  açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P.Uzm.Çvş. Eyyüp Uğurlu ve P.Söz.Er Mehmet Demir  şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhâl hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

ŞEHİTLERDEN BİRİ SURUÇLU

Öte yandan şehit Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu'nın aslen Şanlıurfa’nın Suruç ilçe nufüsüne kayıtlı ama Gaziantep’in Şehit Kamil ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi.

BAKAN ANKARA'YA DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya programına katılan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit olduğu bilgisini almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara’ya döndü.

Bakan Akar Ankara’ya gelir gelmez TSK Komuta Kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekât Merkezinde toplantıya geçti.