WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Alnus Yatırım: Toplam kart harcamaları yüzde 14,31 arttı

İstanbul, 8 Mayıs (Hibya) – Alnus Yatırım, 2 Mayıs haftasındaki toplam kart harcamalarının, önceki haftaya göre yüzde 14,31 oranındaki güçlü yükselişle 417,5 milyar TL civarında gerçekleşme gösterdiğini açıkladı.

Alnus Yatırım: Toplam kart harcamaları yüzde 14,31 arttı
Paylaş:

Alnus Yatırım’ın raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı veriye göre, 2 Mayıs haftasındaki toplam kart harcamalarının, önceki haftaya göre yüzde 14,31 oranındaki güçlü yükselişle 417,5 milyar TL civarında gerçekleşme gösterdiği belirtildi. Raporda şunlar kaydedildi:

“Oransal olarak en çok kartlı harcama artışı gösteren sektörler; yüzde 118,08 ile ‘kamu/vergi ödemeleri’, yüzde 31,60 ile ‘hizmet’ ve yüzde 28,91 ile de ‘kulüp, dernek/sosyal hizmetler’ oldu.

“Oransal olarak en çok kartlı harcama azalışı ise; yüzde 4,96 ile ‘yemek’ sektöründe yaşandı. Yüzde 4,87 oranında düşüş ile ‘benzin ve yakıt istasyonları’ ve yüzde 4,85 oranındaki düşüş ile de ‘telekomünikasyon’ en çok azalış yaşanan diğer sektörler oldu.

“Bu dönemde, ayrıca; ‘internet üzerinden yapılan alışverişler’ kategorisi yüzde 25,35 oranında artış gösterirken, ‘mektupla/telefonla yapılan alışverişler’ kategorisinde de yüzde 6,71 oranında artış yaşandı.

“Geçtiğimiz haftada, en çok kartlı harcama yapılan sektör; açık ara yine market ve alışveriş merkezleri oldu. Sektörde yapılan kartlı harcama tutarı ise, yüzde 3,42 oranındaki artışla 70,7 milyar TL civarında gerçekleşti ve rekor kırdı.

“Market ve alışveriş merkezleri sektörünü takip eden diğer sektörler ise; 37,4 milyar TL civarındaki harcama ile ‘kamu/vergi ödemeleri’, 30,9 milyar TL civarındaki harcama ile ‘hizmet’ , 27,4 milyar TL civarındaki harcama ile ’çeşitli gıda’, 24,6 milyar TL civarındaki harcama ile ’giyim ve aksesuar’, 24,0 milyar TL civarındaki harcama ile ‘yemek’ ve 19,4 milyar TL civarındaki harcama ile de ‘benzin ve yakıt istasyonları’’ oldu.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.