WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EĞİTİM

Bakanlar Tekin ve Göktaş’tan “Engelliler Haftası”nda Anlamlı Ziyaret

Engelliler Haftası kapsamında Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’daki Kani Karaca Görme Engelliler Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Bakanlar, görme engelli öğrencilerle bir araya gelerek onların eğitim süreçlerine dair bilgi aldı, istek ve taleplerini dinledi.

Bakanlar Tekin ve Göktaş’tan “Engelliler Haftası”nda Anlamlı Ziyaret
Paylaş:

Ziyaret kapsamında okul yöneticileri ve öğretmenlerle de görüşen iki bakan, özel eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Tekin ve Bakan Göktaş, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere kitap hediye etti ve onlarla sohbet etti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ziyarette yaptığı konuşmada, “Engelli bireylerin eğitim haklarının en üst düzeyde korunması ve geliştirilmesi temel önceliğimizdir. Bu okullarımız, yalnızca akademik başarıyla değil; aynı zamanda özgüvenli, üretken bireyler yetiştirmekle de örnek teşkil etmektedir,” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise “Bugün burada öğrencilerimizin gözlerindeki ışığı görmek, bizim için en büyük motivasyon kaynağıdır. Onların sosyal hayata daha güçlü katılabilmesi adına devlet olarak her zaman yanlarındayız,” dedi.

Ziyaretin sonunda öğrenciler, hazırladıkları kısa bir müzik ve şiir dinletisiyle bakanlara teşekkür etti. Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.