İSTANBUL (AA) - Abdi İbrahim'in ana sponsorluğunu üstlendiği rekortmen milli yüzücüler Merve Tuncel ve Emre Sakcı, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası ve Swimming Championships'te toplamda 7 madalya kazandı.

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamaya göre, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Merve Tuncel, 1500 serbestte birinci olarak üst üste 3'üncü kez Avrupa Şampiyonluğu'nu kazandı. Tuncel, 800 metre serbestte altın, 400 metre serbestte ise gümüş madalya kazandı.

Emre Sakcı ise Slovenya'da yapılan 47. International Swimming Championships'te 50 metre kurbağalama ve serbest ile 100 metre kurbağalamada altın, 100 metre serbestte ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, "Abdi İbrahim olarak 'HEAL2030' adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimizin sosyal ayağındaki öncelikli başlıklarından biri de sağlık ve spor. Bu anlayışla Türk ilaç sektöründe bir ilke imza atarak 2021 yılında milli yüzücümüz Emre Sakcı, geçtiğimiz yıl ise genç milli yüzücümüz Merve Tuncel ile sponsorluk anlaşması gerçekleştirdik. Onların ilham verici başarı yolculuklarına eşlik etmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kendilerini yürekten kutluyorum. Toplumsal sorumluluklarımızın bilinciyle spora ve gençliğe yönelik projelere imza atmaya, başarıya giden yolculuklarında sporcularımızı maddi ve manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Merve Tuncel ve Emre Sakcı da Abdi İbrahim'in sponsorluk desteğinin kariyerlerinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Genç sporcular için kendilerine inanıldığını görmek çok önemli ve çok anlamlı. Daha kazanılacak çok sayıda madalya, kırılacak çok sayıda rekor var. Hedefimiz, tıpkı Abdi İbrahim gibi alanımızda en iyisi olmak. Bu amaç için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.