Urfalı Aileyi Önce Deprem Sonra Hırsızlar Vurdu

Şanlıurfa'da deprem sonrası evine geri dönen kadın hırsızlar tarafından boşaltılan evini görünce sinir krizleri geçirdi. Kocası tarafından terk edilen 5 çocuklu aile yetkililerden yardım bekliyor.


Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kelimenin tam anlamıyla bir trajedi yaşanıyor. 39 yaşındaki Yıldız Hatipoğlu 5 ay önce yaşanan deprem nedeniyle evini terk etti. Baba evine sığınan 5 çocuklu kadın geri döndüğünde evinde hiçbir eşya bulamadı. Evindeki beyaz eşya mobilya ve elektronik eşyalar hırsızlar tarafından çalınan genç kadın neye uğradığını şaşırdı. 
Durumu emniyet ekibine bildiren kadın henüz bir sonuç alamadı. Hırsızların yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Bu arada Şanlıurfa Valiliği, Kaymakamlık ve belediye sosyal yardımlaşma müdürlüklerine başvuruda bulundu. Birkaç eşya dışında pek bir şey alamadı. Genç kadın evinin kirasını dahi ödemekte güçlük çektiğini belirtiyor. Çocukların bez ve maması için komşulardan yardım alıyor. Okul çağı yaklaşan çocukları nasıl göndereceğini düşünüyor. Herhangi bir geliri olmadığını belirten 39 yaşındaki Yıldız Hatipoğlu başvurmadığı yer kalmadığını belirtiyor.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve tüm yetkililere seslenen genç kadın kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.