Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Suudi Arabistan’da hac vazifelerini yerine getiren 182 kişilik ilk hacı kafilesi, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla saat 01.00’de Medine’den Şanlıurfa’ya geldi. 

 

Gece saatlerinde GAP Havalimanına ulaşan hacıları yakınları karşıladı. Havalimanında gerçekleşen buluşmada duygu dolu anlar yaşandı. 

 

Havalimanı girişinde bagaj işlemlerini tamamlayan hacılar, daha sonra çıkış kapısından dışarıya alınmaya başlandı. Havalimanı çıkış kapısında yakınlarını bekleyen kalabalık, hacıları alkışlarla karşıladı. 

 

Yakınları ve sevdikleriyle uzun bir sürenin ardından buluşan hacılar, kucaklaşıp hasret giderdi. 

 

 

‘’GENÇKEN GİTSİNLER’’

 

İlk kafilenin en yaşlı hacılarından olan 85 yaşındaki Müslüm Can, kutsal toprakları görmenin mutluluğunu dile getirerek, ‘’Allah herkese nasip etsin. Oraları görmek çok farklı bir duygu, ibadet ederken çok zorlandım. Gençlere tavsiyem gençken gidip ibadetlerini yerine getirsinler.’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Bir başka hacı ise, yaklaşık 10 yıldır bu anı beklediğini belirterek, ‘’oraları anlatmakla olmaz. Gidip görmek gerekir. Tavaf ve ibadet esnasında tüm dünya işlerini unutuyorsun. Güçlü ve kuvvetin yerindeyse hemen gitmek gerekiyor. Allah herkese nasip etsin.’’ dedi.