WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Marbaş Menkul: Faiz tarafındaki artışı riskli değerlendiriyoruz

İstanbul, 16 Mayıs (Hibya) - Marbaş Menkul Değerler, faiz tarafındaki artışı riskli değerlendirdiklerini bildirdi.

Marbaş Menkul: Faiz tarafındaki artışı riskli değerlendiriyoruz
Paylaş:

Marbaş Menkul Değerler'in raporunda, piyasa katılımcıları anketinde Mayıs 2025 döneminde yılsonu TÜFE beklentisinin 37 baz puan artışla yüzde 30,35 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Raporda, 12 ay sonrası TÜFE beklentisinin ise 50 baz puan düşüşle yüzde 25,06 olduğu aktarılırken şunlar kaydedildi:

"24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise 8 baz puan artışla yüzde 17,69 olarak sonuçlandı. Aylık TÜFE beklentilerinde Mayıs ayı yüzde 2,36, Haziran ayı yüzde 1,77 ve Temmuz ayı yüzde 1,94 olarak gerçekleşti. 

"Faiz özelinde cari ay sonu beklentisi 3 puan artışla yüzde 49 olarak gerçekleşti. 3 ay sonrası için ise 372 baz puan artışla yüzde 42,96 oldu. 12 ay ve 24 ay sonrası içinde sınırlı artışlar gözlemlendi. 12 ay sonrası için yüzde 30,08 ve 24 ay sonrası için ise yüzde 20,83 oldu. 

"Döviz kuru beklentileri nezdinde cari yıl sonu Dolar/TL beklentisi 10 kuruş artışla 43,7 TL oldu. 12 ay sonrası için ise 77 kuruş artışla 46,62 TL olarak gerçekleşti.

"Büyüme tarafında ise 10 baz puan düşüşle yüzde 2,9 oldu. 2026 yılında ise büyüme beklentisi aynı şekilde 10 baz puan düşerken yüzde 3,7 olarak gerçekleşmiştir. 

"Yılsonu cari denge beklentisinde cari açık 19,2 milyar dolar, gelecek yıl için ise 24,4 milyar dolar olarak sonuçlandı. 

"Sonuç olarak, enflasyon beklentisi artış göstermesini beklentiler dahilinde değerlendirmekteyiz. Faiz tarafındaki artışı riskli değerlendiriyoruz. Eğer rezervlerde istenilen temin sağlanamazsa enflasyon gözetmeksizin faizlerde ilave yukarı yönlü güncelleme yapılabilir. 22 Mayıs toplantısında enflasyon özelinde orta noktayı yukarıya çekmesini diğer noktalarda ise sözel yüklem koruması amacıyla revizyona gitmemesini ve giderse en fazla üst bandı 3 puan güncelleyebileceğini/alt bandı 6 puan yukarı çekebileceğini belirtelim. Gücünü eksiltmemek amacıyla sözel yüklemi daha fazla önemsemekteyiz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.