İSTANBUL (AA) - Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, Tilenga petrol sahası projesini tamamen yeni nesil konteyner sistemini kullanarak inşa ettiklerini belirterek, "Yeni nesil konteynerin tam demonte avantajı, Tilenga projesinin şantiye yapılarına geniş mekanlar olarak yansıdı." ifadesini kullandı.

Karmod'dan yapılan açıklamaya göre, kurulumu yapılan şantiye yapıları, dünyanın önde gelen petrol çıkarma sahalarından Tilenga projesinde kullanılacak.

Mühendisten mavi yakaya 4 bin çalışanın yaşayacağı şantiye yerleşkesi, altyapı dahil A'dan Z'ye Karmod tarafından hazırlandı. Binalar yapı ve yangın güvenliği başta olmak üzere uluslararası petrol ve gaz şantiye yapı standartlarına göre üretilerek montajlandı.

Tilenga şantiye yapı grubunda yatakhane ve yemekhane binaları, yönetim ve çalışma ofisleri, eğitim salonları, laboratuvar, sağlık hizmet binası, ibadethane, misafirhane ve çamaşırhane gibi tüm binalar yer aldı.

Tilenga petrol sahası Uganda'da Albert Gölü yakınında yer alıyor. Proje Total ve Uganda Petrol (TEPU) tarafından işletiliyor.

- "Geniş mekanları çok daha ekonomik fiyatlarla hazırladık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, kurulumunu yaptıkları 77 blokluk şantiye yerleşkesinin 50 bin metrekare büyüklükte kapalı alana sahip olduğunu bildirdi.

Karmod olarak dünyadaki büyük projelerin şantiye yapılarında ilk tercihleri arasında yer aldıklarını belirten Çankaya, şunları kaydetti:

"Tilenga petrol sahası projesini tamamen yeni nesil konteyner sistemimizi kullanarak inşa ettik. Yeni nesil konteynerin tam demonte avantajı, Tilenga projesinin şantiye yapılarına geniş mekanlar olarak yansıdı. Standart olarak uluslararası taşımacılık sınırlamaları gereği konteyner ölçüsü 230x595'ken, Karmod yeni nesilde bu sınırlama kalkıyor. Tam demonte sistemimizle projede 300x800 ve 400x800 üniteleri sınırlamasız kullanabildik. Projenin şantiye yapılarında daha geniş mekanları çok daha ekonomik fiyatlarla hazırladık."