İSTANBUL (AA) - Kart basımından kurye dağıtımına, güvenli anahtar cihazlarından saha POS firmalarına kadar tüm sistem paydaşlarıyla uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış şekilde bütünleşik hizmet sunan BOACard'ın ilk kullanıcısı Kuveyt Türk oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Kuveyt Türk, yenilikçi çözümler geliştirmeye devam ediyor. Kuveyt Türk'ün yüzde 100 iştiraki olarak 2015 yılından bu yana geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerle finans sektörüne güncel çözümler sunan finansal teknoloji şirketi Architecht, ödeme sistemleri alanında uçtan uca hizmet veren yeni ürünü BOACard'ı finans dünyasının kullanımına sundu.

Kart basımından kurye dağıtımına, güvenli anahtar cihazlarından saha POS firmalarına kadar tüm sistem paydaşlarıyla uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış şekilde bütünleşik hizmet sunan BOACard'ın ilk kullanıcısı Kuveyt Türk oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, müşterilerinin güncel talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sektör dinamiklerini yakından takip ettiklerini, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirdiklerini bildirdi.

Finansal teknolojiler alanındaki gelişmeleri yakından takip edebilmek ve finans sektörüne yenilikçi çözümler sunabilmek amacıyla Architecht'i kurduklarını aktaran Uyan, şunları kaydetti:

"2015'ten bu yana Architecht finans sektörüne yönelik birçok yeniliği hayata geçirdi. Architecht, yakın zamanda, sektörümüze yenilikçi bir çözüm sunan BOACard'ı geliştirdi. Kuveyt Türk olarak biz de BOACad'ın ilk kullanıcısı olduk, uçtan uca deneyimledik. BOACard ile kartlı ödeme sistemlerinde banka kartı, kredi kartı, kredili kart, sanal kart ve benzeri tüm kartlar için kartların basımından dağıtımına ve işletilmesine kadarki tüm aşamalar kolaylıkla yönetilebiliyor. Ödeme sistemleri alanında önemli bir boşluğu dolduracak olan BOACard, paydaşlarıyla uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış anahtar teslim bir ürün olmasıyla kısa sürede sektörde öne çıkacaktır. Finans sektörünün geleceğini şekillendirecek yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz."

- Tek bir platform üzerinde modüler yapıda geliştirildi

Verilen bilgiye göre, tüm yurt içi bankalar, yurt dışı bankalar, ödeme kuruluşları, elektronik para kuruluşları, ödeme geçidi sağlayıcı firmalar ve ödeme aracılık yapan kurumların direkt olarak kullanabildiği BOACard; tüm üye iş yeri sahipleri, mobil cüzdan sahipleri gibi elektronik ödeme almak isteyen kuruluşlar ile uluslararası para transferi yapmak isteyen kuruluşlar tarafından da kullanılabiliyor. Üye iş yeri ve POS ürünlerinin tek bir platform üzerinden yönetilmesine imkan sağlayan BOACard, Visa, Mastercard ve BKM Troy şemalarını destekliyor.

Tek bir platform üzerinde modüler yapıda geliştirilen BOACard, müşterinin ihtiyacına göre debit kart, kredi kartı ve sanal pos gibi tüm bileşenleri sistemine dahil edebiliyor veya hariç tutabiliyor.

En güncel teknolojiler ile geliştirilmiş bu yapının çalıştırılması için üçüncü taraf uygulama gereksinimi az. Tüm business ve sistem yönetimi, çok yüksek oranda parametrik tanımlar ile yönetilebiliyor. Firmalar, bu sayede işlem yoğunluklarına göre çok rahat bir şekilde mimarilerini yatay olarak genişletebiliyor. Ayrıca geniş bir entegrasyon katmanında 1.500'den fazla API kütüphanesine sahip olan sistem; deprem, yangın, sel gibi felaket durumlarında işletilebilmek üzere felaket durum yönetimi özelliğine de sahip olmasıyla dikkati çekiyor.