İSTANBUL (AA) - Vakıf Katılım ve Schmid Pekintaş, çatı ve arazi güneş enerji santrali (GES) projelerinin finansmanı için iş birliği anlaşması imzaladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, anlaşma kapsamında Vakıf Katılım ve Schmid Pekintaş, GES panel üretimi, temini ve satışı noktasında iş birliği yapacak.

Yapılan anlaşmayla Schmid Pekintaş, GES panel üretimi, temini ve satışı noktasında Vakıf Katılım müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda ürün müsaitliğine göre destek olabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, iş birliğinin Vakıf Katılım'ın çevreye ve yeşile verdiği önemin göstergesi olduğunu bildirdi.

Göktaş, bu iş birliğiyle hem çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir geleceğe destek verdiklerini hem de yenilenebilir enerji yatırımları yapan firmalarla birlikte enerjide cari açığın azaltılmasına katkı sunduklarını anlattı.

Kamu ve özel sektördeki projelere yeşil finansman desteği sunarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle hareket ettiklerini kaydeden Göktaş, "Faaliyetlerimize BM'nin ilan ettiği Sürdürülebilir Kalkınma Planı kapsamında devam edecek, çevreye dost, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların finansmanlarında var olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Göktaş, Türkiye'deki enerji potansiyelini harekete geçirecek yatırımların desteklenmesi, enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılması ve hanelerin temiz enerjiyle aydınlatılmasına katkı sunduklarını vurguladı.

İkram Göktaş, "Bu motivasyondan hareketle KOBİ'lerimizin yeşil enerji alanında finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla; yatırımcıların enerji projelerine yönelik uçtan uca danışmanlık sağlayarak, KOBİ'lerimize finansal çözümler sunuyoruz. Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemeye, ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine uygun çözümler geliştirmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

- "Kendi elektriğini bedavaya üretmek isteyen herkesin çözüm ortağı olacağız"

Schmid Pekintaş Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Olcay da Türkiye'nin enerji ihtiyacını kendi kaynaklarından ve güneşinden karşılamak için 2013'ten beri üretim yaptıklarını bildirdi.

Olcay, "Lider güneş paneli üreticisi konumumuzu ülkemizin güçlü finans kurumlarından olan Vakıf Katılım ile yaptığımız bu iş birliği anlaşmasıyla pekiştirmekten dolayı mutluyuz. Güneş enerjisini kullanarak, çevreye ve geleceğe yatırım yapmak ve kendi elektriğini önce ucuza sonra bedavaya üretmek isteyen herkesin çözüm ortağı olacağız." ifadelerini kullandı.

Şirketin yeni ürünlerinden bahseden Olcay, sürekli gelişen teknolojileri ve enerji depolama çözümlerini yakında müşterilerin hizmetine sunacaklarını açıkladı.