Bu sene, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin, aziz milletimizin inancıyla destansı bir şekilde önlenmesinin yedinci yılına eriştik. “Gün; iradeye, demokrasiye sahip çıkma günüdür.” diyerek meydanları boş bırakmayan, istiklal ve istikbaline sahip çıkma konusunda sarsılmaz bir inançla kararlılığını ortaya koyan aziz milletimizle birlikte demokrasi zaferimizin gururunu yaşıyoruz.

 

Semalarımızda şanıyla, şerefiyle dalgalanan nazlı bayrağımızın himayesinde ebediyete dek hürriyet içinde yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz; bir asır önce Kurtuluş Savaşı yıllarında “Ya istiklal ya ölüm!” emrine canı pahasına riayet ettiği gibi, 15 Temmuz gecesinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde hainlere karşı aynı dik duruşu sergileme cesaretini göstermiştir.

 

Tarihimiz boyunca olduğu gibi, haince yapılan bütün saldırılara ve alçaklıklara karşı aziz milletimiz imanıyla, inancıyla, cesaretiyle cevap vermeyi bilmiştir. Bunca yıllık kadim geçmişimizde değişmeyen en önemli özelliğimiz budur. Vatanımıza karşı olan ince hassasiyetimiz bu zamana kadar böyleydi, bundan sonra da böyle kalacaktır.

 

Kadim bir şuurun bizlere tezahürü olarak, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden topraklarımızın bütünlüğü için sokakları dolduran ve alçak emeller karşısında dimdik duran milletimiz, gelecek kuşaklara unutulmayacak bir örnek sergilemiştir.

 

Milli birliğimizi bölmek ve milletin varlığına darbe vurmak isteyen hainler bilsinler ki; bu şanlı milletin bağımsızlığına kasteden her türlü dahili ve harici unsurlar asla hedefine ulaşamayacak!

 

Bu duygu ve düşüncelerimle; 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Mili Birlik Günü’nün 7. yıl dönümünde istiklalimiz, istikbalimiz ve mukaddes değerlerimiz uğruna kendi varlıklarını feda eden şehitlerimizi şükranla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ise en kalpten minnet duygularıyla saygılarımı sunuyorum.

 

Rabbim böylesi karanlık günleri bu millete bir daha yaşatmasın.

 

 

Salih AYHAN
Şanlıurfa Valisi