“Türkiye’nin ne kadar büyük bir badirenin kenarından kurtarıldığını, hep beraber o günleri yaşamış insanlar olarak gayet iyi biliyoruz. Türkiye’nin her yerinde bir taraftan ihanet kol geziyor, diğer taraftan direniş ve kahramanlık destanları ortay konuluyordu. Bu ihanet ve kahramanlık destanlarının eşzamanlı olarak yaşandığı mekanlardan birisi de içinde bulunduğumuz Gazi Meclisimizdir.

O bombalara rağmen hemen karşı tarafta Genel Kurmayın önünde mücadele eden insanların verdiği büyük mücadele, hemen bu Meclisin içerisinde o gün Meclis Salonu’na gelen başta Başkanımız İsmail Kahraman Bey olmak üzere bütün siyasi partilerin mensubu değerli kardeşlerimiz, herkes bir büyük kahramanlık destanının parçası oldu. Hepsinden Allah razı olsun.

Allah bir daha bu ülkeye böyle bir şey yaşamayı asla göstermesin. Milletimizi bu tür belalardan uzak tutsun. Sonuç itibarıyla biz 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız.

İşin ihanet ve karanlık yönüne baktığımız zaman bu 15 Temmuz darbesiyle ortaya çıkan bu teşebbüs sadece kendisinden önceki darbelerde gündeme getirilen siyasetin kötü gidişatını önlemek için atılmış bir adım değil, yani sadece siyasete karşı atılmış bir adım, darbe teşebbüsü değil, milleti yok etmeye, önünü kesmeye odaklanmış bir adımdı. Bu özelliğini hiçbir zaman unutmayacağız.

Sadece bir darbe teşebbüsü değil, arkasında darbeyle birlikte ülkemizin uluslararası bazı emperyalist güçler tarafından işgaline zemin hazırlayacak olan bir teşebbüstü. Sadece yönetime el koyarak TBMM’yi ve mevcut hükümeti işbaşından uzaklaştırma hedefini taşıyan bir karanlık teşebbüs değil aynı zamanda iç savaşı tetiklemek üzere düğmeye basılmış olan kökü dışarda olan bir teşebbüstü.

O gece bu millet, millet olma bilincini de ortaya koymuştur. Farklılıkları ne olursa olsun, siyasi duruşları ne kadar faklı olursa olsun, hayat tarzları ne kadar birbirinden farklı olursa olsun herkesin ortak paydasının Türkiye olduğunu, bu vatan olduğunu, Anadolu olduğunu millet bilincine sahip çıkarak topyekun ortak bir milletin, 85 milyonun ferdi olduğunu ortaya koyarak cümle aleme ispat etmiştir.

İnşallah bundan sonra hep beraber taze tutacağımız bu 15 Temmuz’un milli birlik, dayanışma, varoluş ve şahadet bilinci etrafından daha hızlı bir şekilde yürüyeceğiz.”