Tüm yurt genelinde olduğu gibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şanlıurfa’da da hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ve katılımı ile kutlandı.

 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik Günü programlarımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklere, Bediüzzaman Mezarlığı’ndaki şehitliğimizi ziyaret ederek başladı. Şehitlikte gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sürdürülen program, şehitlerimiz için edilen dualarla son buldu. Hemen ardından Dergâh Camisi’ne geçilerek 15 Temmuz şehitlerimizin ve bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz ruhu için mevlid programı gerçekleştirildi. Mevlidin ardından cami avlusunda vatandaşlarımızla bir araya gelen Vali Ayhan, hemşehrilerimizle hasbihâl ederek onlara lokum ikramı yaptı. 

 

BU VATAN İÇİN İSTİKBAL VE MEVCUDİYETİNİ FEDA EDEN KAHRAMANLARIMIZIN BIRAKTIĞI EMANETLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Vali Ayhan; programlarını 15 Temmuz Gazimiz Ahmet Kurt’a, 15 Temmuz şehidimiz Ümit Yolcu’nun abisine ve 15 Temmuz şehidimiz Mustafa Direkli’nin annesine hanelerinde ziyaret gerçekleştirerek sürdürdü. Gerçekleştirdiği bu hane ziyaretlerinde Vali Ayhan; devletimizin her daim gazilerimizle ve şehit yakınlarıyla yan yana olacağını, hiçbir zaman onları ihmal etmeyeceğini vurguladı. 

 

SON SÖZÜ TANKLAR, TÜFEKLER SÖYLEMEZ! SON SÖZÜ İMAN, CESARET VE İNANÇ SÖYLER!

 

Vali Ayhan; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama programlarına Novada önünden başlayan kortej yürüyüşü ile devam etti. Gazilerimizin ve Şanlıurfalı hemşehrilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen kortej yürüyüşü, anma töreninin yapılacağı Rabia Meydanı’nda son buldu. Meydanda, vatandaşlarımızla birlikte ilk olarak akşam namazı eda edildi. Akşam namazının ardından; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve edilen dualarla anma töreni başladı. 

 

Protokol konuşmalarını gerçekleştirmek üzere ilk olarak MHP İl Başkan Vekili Levent Kama sözü aldı. Ardından AK Parti İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin