Kendisine defalarca "dur" ihtarında bulunulan motosiklet sürücüsü hızını arttırarak polis memurlarının üzerine sürdü. Yüksek hıza ulaşan motosiklet, Emekli 6.Dönem PÖH Ali Nazif BEKİT'in oğlu polis memuru ALP EFE BEKİT’e çarptı.

 

Polis memuru ağır yaralanırken motosiklet yaklaşık 100 metre sürüklendi. Ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polisin leğen ve uyluk kısmında ciddi kırık oluştuğu, sol diz altında ciddi derecede çatlak bulunduğu ve sol bacağında iç kanama tespit edildiği belirtildi. Polis memuru Bekit, tedavi gördüğü hastanede, hayatını kaybetti.

 

Motosiklet sürücüsü O. B. ise hafif yaralı olarak Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün ehliyetsiz olduğu, kullandığı motosikletin trafikten men ve haciz yakalamalı olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan motosiklet sürücüsü hakkında 'kasten yaralama, dur ihtarına uymama ve görevli memura mukavemet' suçlarından işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

 

şehidimizin cenazesi 16 Temmuz Pazar günü İkindi namazına müteakip Ankara ili Yenimahalle İlçesinde Karşıyaka polis şehitliğinde defin edilecektir.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine ve Emniyet teşkilatı ve Aziz Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz...

 

RUHU ŞÂD OLSUN