WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Başkan Böcek'ten Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne davet

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 30 Mayıs-1 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne tüm Antalyalıları davet etti.

Başkan Böcek'ten Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne davet
Paylaş:

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nin basın toplantısı Döşemealtı Düzlerçamı Piknik Alanı'nda yapıldı.

Başkan Muhittin Böcek, 30 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında, Döşemealtı Düzlerçamı mevkiindeki Karaman Piknik Alanı’nda gerçekleştirilecek festivalin daha önceki yıllarda da olduğu gibi, Yörük kültürünün tüm renklerini bir araya getireceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin Türk dünyasının dört bir yanından gelen misafirlerle kardeşlik, dayanışma, müzik, sanat ve kültürün en güzel örneklerine ev sahipliği yapacağını vurguladı. Başkan Böcek, “Türkiye dışından 25 farklı Türk Devlet ve topluluğundan gelen heyet ile toplam 529 katılımcı olup, Türk dünyasından bağımsız 7 Türk devleti, özerk cumhuriyetlerimiz ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerden gelecek Türk topluluklarından soydaşlarımız 25 çadır ile festivalimize renk katacak. Yörük-Türkmen kültürünün vazgeçilmez ögeleri arasında yer alan halk oyunları, atlı okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri ile cirit müsabakaları, festivalimize ayrı bir heyecan katacak. Geleneksel el sanatlarımızın sergileneceği stantlarımızda 37 el sanatları grubundan 69 sanatçı ve zanaatkar yer alacak” dedi.

Yörük Türkmen Festivali’nde müzikseverler için de zengin bir program hazırladıklarını aktaran Muhittin Böcek, “Festivalimizde 30 Mayıs Cuma günü Kıraç, 31 Mayıs Cumartesi günü Funda Arar, 1 Haziran Pazar günü ise Uğur Önür sahne alacak” diye konuştu.

Başkan Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in hafta sonu Antalya’ya geleceğini söyleyerek, “Sayın Genel Başkanımız, 1 Haziran Pazar günü burada Yörük kardeşlerimizle bir araya gelecek. Saat 18.00'de de Kepez'de halkımızla buluşacak” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.