E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapacak olanlar site yazdırma, açık kaynak kodlu yazılım ya da hazır e-ticaret yazılımı gibi seçenekler ile online mağazalarını aktif edebilmektedir. E-ticarette profesyonel bir şekilde hareket ederken fazla masraf yapmak istemeyen işletmeler ise her zaman e-ticaret yazılımı almayı tercih etmektedir.

 

E-ticaret yazılımları içerisinde birçok modül ve özellik bulundurduğu için markaların e-ticaret süreçlerini yönetmesini kolaylaştırmaktadır. Fakat bu noktada çalışacağınız e-ticaret yazılımını iyi bir şekilde seçiyor olmanız oldukça önemlidir. Çünkü aksi takdirde sitenizde yaşanan problemlerden ve hatalardan kaynaklı olarak müşterilerinize güven vermeniz zorlaşacakta ve bu da satışlarınızın azalmasına neden olmaktadır.

 

E-ticaret Yazılımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Nokta adlı bu yazımızda e-ticaret yazılımı kullanarak sanal mağazalarını aktif edecek kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken şeyler hakkında bilgi vereceğiz.

 

E-ticaret Altyapısı Sağlayıcıya Yönelik Bilgiler ve Sunduğu Fırsatlar

 

E-ticaret yazılımı kullanarak sitelerini kuracak olan kişi ve işletmelerin ilk önem vermesi gereken konu altyapı sağlayıcı firma ve onun sektördeki deneyimidir. Genellikle e-ticaret firmalarına uzun yıllar boyunca hizmet veren altyapı sağlayıcılar profesyonel hizmet vermekte ve müşteri deneyimini ön planda tutmaktadır.

 

Örneğin; 15 yılı aşkın süredir e-ticaret firmalarına hizmet veren Ticimax, profesyonel hizmet alabileceğiniz bir altyapı sağlayıcısıdır.

 

E-ticaret yazılımı geliştiren ve sunan firmaların sunduğu hizmetler ise farklılık gösterebilmektedir. Fakat her markanın ihtiyacı olan belirli hizmetler bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Gibi özellikler e-ticaret yazılımı sağlayan firmanın sunduğu hizmetler arasında olmalıdır. Böylece e-ticaret firmaları kesintisiz ve profesyonel bir hizmet alabilmektedir.

 

E-ticaret Yazılımındaki Özellikler

 

E-ticaret yazılımları genellikle birbirinden farklı özellikleri bulunan yazılımlardır. Fakat e-ticaret yazılımı seçerken bu özellikler oldukça önemlidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Her e-ticaret yazılımında yer alması gereken özelliklerdir. Bu nedenle e-ticaret yazılımı seçimi yaparken markaların bu özellikleri göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

Entegrasyonlar

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan markalar e-ticaret süreçlerini kolaylaştırabilmek için belirli entegrasyonlardan yararlanmaktadır.

 

  • Kargo

 

  • XML – Tedarikçi

 

 

 

 

 

Gibi entegrasyon türleri her e-ticaret firmasının kullanması gereken entegrasyon türleri arasında yer almaktadır. Çünkü bu entegrasyonlar sayesinde işletmeler kargo, santral, ödeme, muhasebe gibi süreçlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde takip etme fırsatı yakalarken pazaryerlerinde de satış yapma imkânı yakalayabilmektedir.

 

Bu nedenle e-ticaret yazılımı seçerken her markanın bu yazılımlar içerisinde yer alan entegrasyon türlerini göz önünde bulundurması ve entegrasyon çeşitliliği fazla olan altyapılara yönelmesi gerekmektedir.

 

SEO Bakımından Gelişmiş Olması

 

E-ticaret firmalarının hedef kitlelerine ulaşabilmesi için yaptığı çalışmalar arasında arama motoru optimizasyonu yani seo çalışmaları da yer almaktadır. E-ticaret firmaları seo çalışmaları için ne kadar bütçe harcarsa harcasın bir e-ticaret altyapısının seo özellikleri bakımından gelişmiş olmaması markaların yaptığı çalışmalardan aldığı verimi azaltmaktadır.

 

E-ticarette seo çalışmaları oldukça önemli olduğu için e-ticaret yazılımı seçerken her markanın seo özellikleri bakımından gelişmiş fırsatlar sunan e-ticaret altyapılarına yönelmesi gerekmektedir. Böylece hem organik sıralamalarınız artış gösterecek hem de ayıracağınız kaynaklar azalacaktır.

 

Sipariş Yönetimi

 

E-ticarette sipariş yönetiminin profesyonel bir şekilde yapılması markaların sadık müşterilerinin artmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle e-ticaret yazılımı seçerken sipariş yönetim modüllerinin içerisinde yer alan özellikler de göz önünde bulundurulmalıdır.

 

 

 

 

 

 

Gibi özelliklerin bir e-ticaret yazılımı içerisinde yer alması markaların satışlarında pozitif etki yaratacak ve sadık müşterilerinin artmasını sağlayacaktır.

 

Tasarım Özellikleri

 

Genellikle e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin büyük bölümü mobil cihazları üzerinden alışveriş yapmaktadır. Bu nedenle e-ticaret siteleri için en önemli özelliklerden birisi de tasarım ve responsive temalardır. Bir e-ticaret sitesinin mobil uyumlu olması markaların hem mobil satışlarını artıracak hem de müşterilerin yaptığı alışverişlerden memnun kalmasını sağlayacaktır. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapacak olan her markanın e-ticaret yazımı seçerken tasarım özelliklerini de göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

Ticimax ile E-ticaret’e Adım Atın

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih ederek sitenizi kurun. Ticimax.com’un e-ticaret yazılımında yer alan modül ve özellikler ile sitenizi hızlı bir şekilde kurarken internetten kolayca ürün satmanın tadını yakalayın.