Türkiye’nin nefes kaynağı ormanlarımıza hepimizin sahip çıkması gerekiyor’
TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, yangınlarla mücadele eden ekiplerin fedakarca çalıştığını belirterek, “Türkiye’nin nefes kaynağı, ciğerlerimiz ormanlarımıza hepimizin sahip çıkması ve duyarlı davranması gerekiyor.” dedi. 
Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin'de farklı noktalarda çıkan bazıları kontrol altına alınan yangınlarla yaşadığı üzüntüyü belirten Milletvekili Yazmacı, orman yangınları hususunda tüm vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.
Yazmacı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği yangın felaketlerinde hükümetimiz, milletimizin yaralarını sarmak, ormanları öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atacaktır, kimsenin bundan en ufak şüphesi olmasın.” dedi. 
Canları pahasına çalışan ekiplerimize şükranlarımı sunuyorum  
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Yazmacı, şu ifadeleri kullandı: 
“Yurdumun çeşitli noktalarında çıkan ve halen devam eden orman yangınlarını derin üzüntüyle takip ediyoruz.  Canları pahasına yangınlara karşı mücadele veren ekiplerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Çalışmaları yerinden koordine ederek, vatandaşları yalnız bırakmayan Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı ve bakanlık yetkililerinin çabaları da ayrı bir takdiri hak ediyor. Türkiye nefes kaynağı, ciğerlerimiz ormanlarımıza hepimizin sahip çıkması ve duyarlı davranması gerekiyor. Sadece buna ağaç yanması olarak bakmamak gerekir. O ekosistemde ne varsa bütün canlıların bir daha geri dönmemek üzere yok olduğunu düşünerek adım atmalıyız.” 
Uyarılara riayet etmek, ihbarda bulunmak vatani görevimiz 
Orman yangınlarının en büyük çıkış nedeninin insan kaynaklı olduğunu hatırlatan Yazmacı şöyle devam etti: 
“Orman yangınlarının çıkış nedeninin yüzde 88 oranında insan kaynaklı olduğunu unutmayarak yetkililerinin uyarılarına riayet etmek, kötü niyetli kişilere karşı güvenlik güçlerimizi harekete geçirmek vatani görevimizdir.”