WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
KÜLTÜR - SANAT

28. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 28. kez sinemaseverlerle buluştu. Festivalin “Benzersiz Kadınlar, Benzersiz Hikâyeler” temasıyla Etimesgut’ta gerçekleşen özel anlatım programı, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

28. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı
Paylaş:

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 28. kez sinemaseverlerle buluştu. Festivalin “Benzersiz Kadınlar, Benzersiz Hikâyeler” temasıyla Etimesgut’ta gerçekleşen özel anlatım programı, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Geceye gösterimde yer alan sanatçıların yanı sıra; Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcıları Ebru Keyvan ve Mutlu Kerimoğlu, Meclis üyeleri, Başkan Danışmanı Beyza Şentürk, Birim Müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

28 Mayıs akşamı düzenlenen program, sinemanın kadınlarını bir araya getirdi. Moderatörlüğünü ünlü yapımcı Zeynep Atakan’ın yaptığı gecede, Türkiye sinemasına damga vurmuş Bennu Yıldırımlar, Biket İlhan, Burcu Kara, Ece Dizdar, Eylem Kaftan, Harika Uygur, Lale Mansur, Şenay Gürler ve Ümran Safter sahne alarak kendi yaşamlarından kesitleri, mesleki yolculuklarını ve hikâyelerini paylaştılar. Ardından yönetmenliğini Ece Dizdar’ın yaptığı “Mükemmel” isimli kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, festivalin ilçede ağırlanmasından büyük onur duyduklarını ifade ederek; “Etimesgut, tarihsel olarak kadın emeğine ve sanatına değer veren bir ilçe olmuştur. Kadınlar sadece hikâyelerini değil, yaşanmışlıkları, direnişi, sevinçleri ve umutlarıyla yaşadığımız şehrlerin ruhunu temsil eder. Böyle festivaller, kadınların sesini daha gür duyurmamıza vesile oluyor. Uçan Süpürge’ye, sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Benzersiz Kadınlar, Benzersiz Hikâyeler” teması açılış gecesinin ardından film ekibinin katılımıyla tüm hafta boyunca farklı gösterimler ve söyleşiler eşliğinde devam edecek. Gösterime girecek olan filmler ve program akışı ise; 30 Mayıs Cuma - Yönetmenliğini Zeynep Köprülü’nün yaptığı “Su Yüzü”, 31 Mayıs Cumartesi - Yönetmenliğini Ceylan Özgün Özçelik’in üstlendiği “On Saniye”, 1 Haziran - Eylem Şen’in yönetmenliğini yaptığı “Arkadaşım Pınar” ve Nesime Karateke’nin yönetmenliğini yaptığı “Seva” isimli filmler gösterimde olacak. 2 Haziran festivalin son gününde ise; Black Box Diaries Türkçe ve İngilizce altyazılı “With Turkish and English subtitles” izleyicisi ile buluşacak.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.